Brynäs IF

714048 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1991791

Sv: Örebro - Brynäs 2019-10-03
mattiask: Håller till stor del med om backsidan, även om det är samma sak här: tålamod.
Ingman har ju klivit in och verkar ha anpassat sig snabbare än ex Lindelöf.
Norin var skadad nästan hela förra säsongen och måste också ge lite tid att komma tillbaka på allvar och när ex en back som Andersen fattas så försvinner mkt av stabiliteten bakåt i en backsida om i vissa delar och fortfarande är under utveckling sas. Nu tillkommer Söderström och hans spelstil med förmåga att hålla i pucken lite extra och lugna ner det hela, kommer att gynna inte bara hans backkollegor utan även defensiven i stort. Man ska heller inte glömma att det fattas en forward som ersättare till Boken, där måste vi nog räkna med nåt nytt utifrån.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro - Brynäs 2019-10-03
Huge: Håller med om att man absolut ska ha tålamod.
Men samtidigt tycker jag att det på många håll och kanter (på våra backar) lyser igenom att de helt enkelt inte håller en viss klass och då pratar jag framförallt om det defensiva.

1-0. Målet igår är ju ingen idé att förklara - det är ju Jockes rak igenom.

2-0. Visst, ett bra passningsspel av Örebro. Men tittar hur hela vårt lag ligger i positionerna. De stirrar bara puck, missar sin gubbe i markering. Nej det försvarsspelet av Ingman och Sigalet har defintivt i övrigt att önska.

3-1. Visst är det ett sent och dåligt byte av en av våra backar.
Men vafan, vad är det ens för försvarsspel av Lindelöf och Lundgren? Örebro spelaren får inte ta sig emellan. Gör vad som helst, proppa, haka eller vad som helst.
Uruselt försvarsspel.

4-1. Om någon kan svara mig på vad Ersson gör så vore jag tacksam. Där har vi ett obegrpligt förvarsspel/beslut. OM han ska kliva upp där så måste han se till så att centern (Scott i detta fall) ligger längre ner i banan och tar över om man kan uttrycka sig så. Sen kan man tycka att JE ser väldigt nonchalant ut i mål.

5-1. Återigen Lindelöf som tar ett otroligt konstigt beslut att kliva upp på en spelare han borde lämna över till Rödin.
Sen har vi "kvar" två backar i Scott och Lundgren.
Här MÅSTE Lundgren se till så att Scott skiter i Örebros högerback (som ligger på blå). Han måste snacka ner Scott så att Scott tar Örebros spelare som ligger på högersidan/slottet och Lundgren själv måste kliva fram på Bromé. Nu vet jag inte riktigt vad han gör. Sitter sig lite på huk och petar med klubban.
Här har vi en otroligt tydlig sekvens (och garanterat en sekvens som kommer vevas i omklädningsrummet) på hur dåligt positionsspel, inräknande av motståndarna med mera absolut inte får gå till på den här nivån.
Det är för mig är det sämsta mål alla kategorier vi släpper in igår OM vi pratar försvarsspel.

6-1. Enda man kan säga här är väl att Mannberg kommer för lågt i boxen och att luften gått ur spelarna sedan länge.

Men för mig är 5-1 målet ett mål som vi tyvärr släppt in i andra matcher också. Ett tydligt tecken på att försvarsspelet inte alls sitter där.
Låst ämne

Sv: Örebro - Brynäs 2019-10-03
Huge: Håller med dig fullt ut där, en bra lungnande back med extremt coola offensiva styrkor och en "ersättare" för Boqvist eller Boqvist själv skulle göra att vi har helt andra förutsättningar att spela det spel vi vill spela!
Låst ämne