Brynäs IF

714288 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1993927

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Lesky: Man kan göra en bra prestation överlag men ändå förlora, så att peka på en förlust i en sån match och ta det som intäkt för att en tränare inte kan leda laget, känns inte seriöst öht.
Det här är första gången MS har huvudansvaret från början i SHL, med ett i stora delar nytt lag jämfört med i fjol. Att i det läget peka på hans resultat under avslutningen av förra säsongen och baka in det som ett bevis på att han haft så många matcher på sig och ändå misslyckats, känns även det oseriöst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Huge:
Klart ifjol påvisar något.
Annan spelidé, annan spets, men samma grundstomme och samma förening.

Lite samma kräftgång tränarna efter bullan fått gått.

Samma sak varje år egentligen!
Poängbästa försvinner, nya ersättningar, och knappt det, värvas.
Klart olika tränare får samma problem.
Vi har haft för dåliga trupper.

Klart vi ska värva HA spelare, klart vi ska låta egna junisar utvecklas i laget.
Men vi kan inte börja där förrän vi sätter spetsstommen som tar plats och skapar spelövertaget.

Jag har varit emot lagbyggets princip. Och det blir inte lättare nästa år att värva än det var i år (fast jag fått enormt mothugg på den biten).
Men har man målet att vara bäst kommer det att kosta.
Man kan smygvärva som nu, chansa och hålla kostnader nere, få problem och tvingas agera - men det gäller att man gör det.
Men det är min övertygelse att man skapar laget framifrån först.
Man värvar ett övertal med spets på 1+2-3år och utvärderar dem, (nej, de tar inget guld det året fast det kostar skjortan) Sedan spar man grunden utifrån hur de som levererat och bevisat sig (Kanske 3-5 av 8-10 forwards) och kickar de som underpresterat i förhållande till lön. Sedan värvar man nytt år två på samma sätt.
År tre har man grunden man behöver för guld med ersättningreryteringar.
År 4-10 kan man börja fasa in junisar och ha-spets till fjärde, men ser till att hålla nivån eller bättre på 1-2 och de som kan fylla ut 1-2 vid skador i 3de linan.
Samma på backen.

Hur fan ska man annars lyckas säkerställa att man är ett topp 4 lag över en 9år period?

Det Dacke/Sundlöv försöker göra, och Bengtzen före dem, att bygga laget med billigt och hoppas de är etablerade shl-spelare direkt är för risktagande.

Problemet är inte enskilda spelare eller ledare - utan lagbygget från ledningshåll.
Ju längre kompletteringar dröjer, ju sämre självförtroende drar truppen på sig och ju svårare blir det att få ett något av dem.

Sedan högsta nivån vi hållit har varit extremt bra. Men ingen kan prestera på max varje match över tid.
Dessa matcher är ingen måttstock på något när man klappar igenom i andra matcher.
Vi vet inte grundnivån på laget,
men vi vet att plus-minus-noll av spetsvärvningar de senaste åren har hållit oss på bottenhalvan.
Det är det vi ska göra något åt nu.

Att kicka tränaren ger enskilda spelare tro på förändring och laget lyfter sig något, men den törn dessa enskilda spelare självförtroendemässigt fått i kombination med att extrabozen laget som kollektiv fått och som går ur kommer att placera oss på samma problemsten igen inom kort.

Det är vad vi sett och det är var vi riskerar att se igen.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Brynäs IF 2019-10-10
Huge: Visst kan man göra en bra prestation ändå torska, men om man torskar merparten av dessa matcher ändå, spelar det mindre roll. Dessutom måste Sundkvist och Brynäs då också kunna vinna några matcher där man spelar sämre också, men det har inte inträffat övervhuvudtaget. Jag tycket inte att det är oseriöst att ta upp att Sunken ifjol ledde oss till en av de sämsta perioderna i Brynäs IFs historia, oavsett om han har lite nya spelare i år är det fortfarande relevant för att bedöma hans kunskaper som hockeytränare.

Om Sundkvist får till en lyckoträff mot ett Frölunda som sover och får maximal utdelning är det ett undantag som bekräftar regeln och inte ett tecken på att Sundkvists lagbygge är på väg att etablera sig som topplag. Det räcker inte att visa goda intentioner i sällsynta ögonblick när man stabilt i övrigt presterar uselt.

Att med Sundkvists resultmässiga facit envist gripa efter alla halmstrån för att urskulda honom tycker jag faktiskt är snudd på oseriöst, och då är jag i regel ändå väldigt förlåtande.
Kommentera