Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1996858

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Auchinleck: "Överhuvudtaget har speedfällan slagit igen om svensk hockey. Fart, fart, fart. 
Var finns de skickliga spelarna? Staplar vi dem på hög i Akademin?"

Det var ett konstigt inlägg det här. Så du menar att spelare med fart och eller som spelar med fart inte är skickliga?
Då kanske vi ska avskriva en ev hemkomst för Boken? En spelare med fart i kombination med fina handleder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Wesley: Tycker inte det var ett så konstigt inlägg, de flesta experter är eniga om det. Men det handlar mer om att det saknas klass eftersom spetsen ofta lämnar landet.

NHL behöver inte samma speed-spelare eftersom det finns klass. Därför har det bildats ett annat spelsätt i SHL på senare år.
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Wesley:
Ja, inte för att jag förstod inlägget fullt ut, men som alltid handlar det om att lägga ett pussel som det blir en tydlig bild av. Brynäs pusslar så otydligt med tex truppen att vi hamnar i kön på serien och sparkar tränare som en återkommande hösttradition. Visionen och planen skall väl hjälpa till att förtydliga vad som är rätt eller fel framåt. Hoppas det funkar som det är tänkt. När det gäller enskilda spelare, ta Boqvist, så handlar det om vilken hockey man vill spela och vilka spelartyper som finns tillgängliga. Hur får "man" ut så mycket som möjligt av honom. Vilka behöver han ha med sig? Just nu är det bästa vi kan få ut av honom 2 milj från NHL för att satsa i visionsbygget framåt?
Och då propagerar jag ändå (alltid) för ett SPELANDE Brynäs-lag. Men truppomsättningen är så långsam att vi behöver se spelprofilen förnyas över en eller två säsonger till innan en solid grund är lagd. Just nu behövs mer än något annat en psykolog som får spelarna att lära sig att slappna av och lägga energi på det som går att påverka framåt. Det är patetiskt svårt i all sin enkelhet...
Kommentera