Brynäs IF

544547 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #1997376

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Blå grottan: Tycker det är lite fascinerande det där. Kommer ihåg under Bengtzen när gamla Brynäsare gick till andra SHL-klubbar (Emil Molin bland annat), han värvade spelare utan koppling till klubben och oj, vad han fick skit för det. Nu klagar folk på att vi istället värvar för många som tidigare varit i Brynäs och kallar oss för ”kompisförening” och liknande. Ibland känns det som att Brynäs kommer få skit vad de än gör.
+17
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Silfverkroken: Tror alla lag som blir framgångsrika över tid har en stomme. Viktigt att den stommen stannar länge och att spelarna är rotade i stan. De behöver ju inte komma från Gästrikland ursprungligen, varken Ove Molin eller Sjödda gör det, och heller inte typ Gunderson på senare år. Men det är klart att allt blir så mycket enklare för en spelare rent socialt om familjen redan bor i stan och allt runtomkring funkar.

Sen har Gästrikland en förmånga att leverera bra spelare ,när en ungdomsverksamhet levererar elitspelare på kontinuerlig basis blir det naturligt att de spelarna blir kvar i A-laget om de är tillräckligt bra. Ur klubbens perspektiv känner man spelar utan och innan, både som spelare och människor. Och dessutom, sist och inte minst, försöker Brynäs fostra en viss typ av spelare som också passar in i sättet som klubben vill att A-laget ska spela.

Finns en del A-lagsspelare i dagens lag som inte riktigt passar in i sättet som Dacke & co vill se laget spela, det är ingen slump att det nästan uteslutande är spelare utifrån, varav många hämtade av BZ.
+5
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Silfverkroken: Rent krasst så är det ju bra spelare vi vill ha och är de amerikaner eller från egna led är inte så viktigt för mig men....självklart så skall vi alltid prioritera spelare från närområdet om vi väljer mellan två likvärdiga alternativ.
Däremot så skall det ju inte kvoteras in spelare från Gävleområdet...
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Silfverkroken:
Vinner man (guld) så kvittar det vad folk tycker.
Kommentera