Brynäs IF

705118 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2000971

Sv: A propósito de nada
Peja: Vad menar vi med att "skeppa" eller "ta bort någon"? Det lär väl krävas att spelaren själv är med på det och för att det ska ske lär man behöva hitta en klubb som vill ta över större delen av lönen. Och det lär ju inte bli lätt för en spelare som är högt betald men inte håller SHL-klass (och är över 30 år gissar jag). Dessutom vore det som att göra denne till något slags syndabock, vet inte om jag tycker det känns speciellt rättvist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: Rättvist? Det är väl inte rättvist mot övriga laget/klubben att ha överbetalda icke-producerande spelare som gör att vi har noll manöverutrymme pga budgeten.
Utköp sker dagligen inom arbetsmarknaden och då för folk som faktiskt bidragit eller fortfarande gör det.
Frågan är väl snarare om det är praktiskt möjligt att minska några kostnader, för som du skriver, ingen annan kommer vara dum nog att ta över samma lönepost.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Det finns många desperata klubbar mitt under säsongen, spelare med bra CV:n kan alltid få kontrakt någon annanstans, så som Jesper Jensen fick, han hade flera förslag att ta ställning till när Brynäs sparkade honom. Det är väl mer rimligt att göra etablerade spelare till syndabockar än allsvenska nyförvärv som spelar för en bråkdel av lönen och har noll erfarenhet på den här nivån?

Men jag skulle inte haka upp mig så mycket på syndabocksfenomenet. Alla spelarna på elitnivå vet att det är en del av gamet att klubbarna kan värva nya spelare och göra plats i truppen genom att ta bort befintliga spelare.
Kommentera