Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2002652

Sv: A propósito de nada
Axle San: För vissa lag tar det längre tid än andra.
Tycker det här med att efter 16 matcher skylla på att det tar lång tid att bygga ett lag bara är ett sätt att sminka över den obehagliga sanningen att spelartruppen inte är bättre.
I Allsvenskan i fotboll hade över halva serien spelats så lång tid får det helt enkelt inte ta att bygga nytt då finns det brister.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: "I Allsvenskan i fotboll hade över halva serien spelats så lång tid får det helt enkelt inte ta att bygga nytt då finns det brister."

Och i MLB hade man spelat knappt en tiondel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Jag funderar på att skriva en lite längre text angående det här med att anta en övergripande strategi som kan etablera Brynäs som ett topplag och få oss att stanna där. Även att titta på det här med att förändra spelsystem och hur lång tid det tar. Det får bli en annan gång...
Här och nu så kan jag dock utan tvekan säga att det INTE är genom att hitta lediga toppspelare på marknaden.
Till skillnad mot många på detta forum så gillar jag den väg som Brynäs försöker gå och jag är dessutom beväpnad med tålamod en eller ett par säsonger. Till skillnad mot många andra så är jag faktiskt inte särskilt oroad för att åka ur serien heller. Det kommer vi inte att göra. Jag skulle snarare säga att kombinationen av dessa två saker, brist på tålamod och rädsla, är den främsta orsaken till att vi år efter år blir beskyllda för att sakna en tydlig strategi och spelidé. Gnälliga, otåliga och bortskämda supportrar och "närstående" skapar snabbt ett tryck på klubben som gör att vi varje år överger planer och spelideér.
Vi ställer om till spelidén "defensiven först", "back spelar back" och värvar dyra chansspelare som tränger ut våra egna juniorer och hindrar en utveckling som över tid kan fungera.
Ska vi bryta detta så får vi acceptera en tid av oro och lite sämre resultat. Om ni vill jämföra så tycker jag att Rögle är ett bra exempel. De gick inget vidare förra hösten (man låg 10:a på 20 p denna tid förra året...). men som de flesta nog kommer ihåg så avslutade de starkt och fortsätter vara ett topplag i år.

Så lite tålamod och tro på ledningen tror jag kan vara till nytta!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: I år hyllar alla Rögle.
Var var den hyllningskören förra hösten när dom var absolut sämst?
Det som Rögle däremot gjorde var att man höll kvar vid Abbot. Sen fick man fart i spelet.
Skillnaden är tränarna, endast tränarna.
Både Rögle och Örebro har bra ledare.

Det har inte Brynäs. Jag tror/ förutsätter att man letar ny HC till nästa säsong.
Kommentera