Brynäs IF

711074 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2002663

Sv: A propósito de nada
Makita: Jag funderar på att skriva en lite längre text angående det här med att anta en övergripande strategi som kan etablera Brynäs som ett topplag och få oss att stanna där. Även att titta på det här med att förändra spelsystem och hur lång tid det tar. Det får bli en annan gång...
Här och nu så kan jag dock utan tvekan säga att det INTE är genom att hitta lediga toppspelare på marknaden.
Till skillnad mot många på detta forum så gillar jag den väg som Brynäs försöker gå och jag är dessutom beväpnad med tålamod en eller ett par säsonger. Till skillnad mot många andra så är jag faktiskt inte särskilt oroad för att åka ur serien heller. Det kommer vi inte att göra. Jag skulle snarare säga att kombinationen av dessa två saker, brist på tålamod och rädsla, är den främsta orsaken till att vi år efter år blir beskyllda för att sakna en tydlig strategi och spelidé. Gnälliga, otåliga och bortskämda supportrar och "närstående" skapar snabbt ett tryck på klubben som gör att vi varje år överger planer och spelideér.
Vi ställer om till spelidén "defensiven först", "back spelar back" och värvar dyra chansspelare som tränger ut våra egna juniorer och hindrar en utveckling som över tid kan fungera.
Ska vi bryta detta så får vi acceptera en tid av oro och lite sämre resultat. Om ni vill jämföra så tycker jag att Rögle är ett bra exempel. De gick inget vidare förra hösten (man låg 10:a på 20 p denna tid förra året...). men som de flesta nog kommer ihåg så avslutade de starkt och fortsätter vara ett topplag i år.

Så lite tålamod och tro på ledningen tror jag kan vara till nytta!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor:Du kommer få svaret Växjö har valt sin strategi och värvat två bra spelare.
Brynäs har valt sin vanliga strategi att sitta still i båten och vänta på att allt ska vända.

Har otur att hålla på lag som har haft samma strategi som Brynäs att hoppas på att juniorer och spelare ifrån lägre divisioner ska lyfta laget istället för att förstärka med spelare med bra Cv på hög nivå.
Det har hela tiden visat sig att det fanns en anledning till att spelarna spelade i en lägre division och laget har därmed åkt ur.

Brynäs följer exakt samma mall som dessa därför är jag inte optimistisk och tror att Brynäs kommer att ha svårt att klättra i tabellen och att Växjö kommer att passera oss.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor:
Fast om du resonerar så, bör du ha bortsett från satta mål? Eller?
MINST kvartsfinal i år.
MINST semi nästa..
4 guld på 10 år..

Klart det tar tid att bygga ett lag. Ffa guldlag!
Men det tar ju inte direkt kortare tid då nyförvärv, förläggningar och de junisar som får shl-kontrakt har problem att slå sig in i truppen och på tilltänkta positioner, och ja tom lånas ut.

Då kommer det garanterat att ta tid!
Kommentera