Brynäs IF

715473 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2018257

Sv: A propósito de nada
Axle San: Saxat från Leman.
Ang Brodeckis filmning igår.

"NI VAR FLERA som reagerade när Joel Mustonen överdrev en situation mot Växjö i slutet av lördagsmatchen; Ilari Melart höll fast lite, åkte ut för det, men Mustonen snurrade till fallet lite extra – och blev utvisad för det.

Roger Rönnberg, som tidigare ordbråkat med Färjestads tränare Gereon Dahlgren angående det här med förstärkningar, sa:

– Vi tyckte allihop att han (Mustonen) förstärkte, ingen som gömmer sig bakom det. Är det så tufft att man ska döma för filmning? Det kan man diskutera, i så fall är det väldigt många filmningar. Förstärker han onödigt? Ja, det tyckte vi, ärligt talat. Han ska jobba hårdare på att stå upp längre, då hade han inte satt sig själv i den situationen.

** Tog du upp det med honom?
– Nej, jag behövde inte göra det, för kaptenen … jag lutade mig över Joel (Lundqvist) i båset och han hade också den synen, då vet jag att han korrigerar sådant.

Det hela sköttes internt, alltså. Bra. Hockeyn bör hållas fri från alla tendenser till ”fotbollsfusk”, i alla fall är det min inställning. Det här var ingen allvarlig grej, ingen tydlig filmning, mer en förstärkning av en situation, men det är bra att omedelbart stämma i bäcken."

Det är sådant här som bygger framgång.
Det är sådant här ledarskap jag vill ha i Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mk:
Brodecki filmade inte,,,
Brodecki har alltid hög intensitet i sin åkning och foten från oskarshamnaren fanns där om än inte med en rörelse. Självklart blir bilden en fällning av motståndare med benet...sett från domarnas sida...Ska vi inom hockey hålla på med nagelfaringar även gällande sådana här händelser, filmning eller inte filmning, så blir det slut inte mycket kvar av lagspelet hockey..Har redan gått för långt detta med bedömning/videogranskning angående pååkta målvakter........Enlig mig så hade det inte varit fel att döma mål till Linus Ölund, där medspelaren till Ölund ansågs gå hårt åt leksandsmålvakten..Dessa evinnerliga videogranskningar leder till sämre domarinsatser i realtid, då dessa alltid kan åberopa granskning i efterhand. Detta gör en slappare attityd i bedömningarna och förstör hockey på sikt..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: fast det var ingen "filmning". Möjligen förstärkning men det går ju inte heller att säga med stor säkerhet. Hans egen beskrivning kan jag faktiskt köpa och sen reser han sig ganska snabbt efter trippingen (som det ju faktiskt var).
Kommentera