Brynäs IF

713707 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2021445

Sv: A propósito de nada
Tjurn : Men visst kan man ifrågasätta den helt orealistiska plan man satt upp?! Det är ju inte bara många av oss soffexperter som tycker det utan även de ”riktiga” experterna. Tror personligen endast att föreningen tar skada av en sådan målsättning eftersom den inte kommer uppfyllas. Det sätter bara press på föreningen i sin helhet, något som jag upplever att Brynäs inte klarar av. Nå topp tre inom 3 år och ta 1 guld inom en femårsperiod tycker jag hade varit rimligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pekka85: Jag tror inte att den här säsongens misslyckande (hittills) beror på pressen, tror det handlar mer om grundläggande fel som man gjort i lagbygget.

Klubben vill spela en viss slags hockey, men saknar spelarmaterial för att göra det, samtidigt som man har byggt en förväntan inom spelargruppen på att spela den typen av hockeyn. Spelare har kommit till Brynäs för att göra det. Och tränaren man hade anställt förespråkade egentligen en annan hockey och har aldrig visat att han kan få ett lag att spela en spelförande hockey. Det blir lite "José Mourinho i Barcelona" över det hela, alla fattar att det aldrig skulle funka.

Allt blir väldigt fel när det finns en diff mellan klubbens taktiska upplägg, tränarens taktiska upplägg/kompetens och spelargruppens kompetens att spela den hockeyn.

Om Brynäs trodde att den här spelargruppen skulle kunna spela en possession-hockey har man förhoppningsvis fått en reality-check nu.

Det måste in en tränare som förespråkar och vet hur man bygger den hockeyn som klubben vill spela. Och han måste naturligtvis få ett spelarmaterial som klarar av att spela den hockeyn.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pekka85: Sen undrar man ju HUR brynäs skall bli detta topplag de planerar att bli. 3 årsplanen verkar bestå av att ge ledare och de spelare de vill satsa på långa kontrakt så att det skall bli kontinuitet i lagbygget.
Sen undrar man ju hur de tänkte när de anställde oprövade tränare och en oprövad sportdirektör för att utföra uppdraget.
En god idé hade varit att först ta in kompetent folk, värva ihop ett starkt lag, fixa finansiärer och sedan sätta målet att bli ett topplag.
Kommentera