Brynäs IF

714046 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2021451

Sv: A propósito de nada
pekka85: Jag tror inte att den här säsongens misslyckande (hittills) beror på pressen, tror det handlar mer om grundläggande fel som man gjort i lagbygget.

Klubben vill spela en viss slags hockey, men saknar spelarmaterial för att göra det, samtidigt som man har byggt en förväntan inom spelargruppen på att spela den typen av hockeyn. Spelare har kommit till Brynäs för att göra det. Och tränaren man hade anställt förespråkade egentligen en annan hockey och har aldrig visat att han kan få ett lag att spela en spelförande hockey. Det blir lite "José Mourinho i Barcelona" över det hela, alla fattar att det aldrig skulle funka.

Allt blir väldigt fel när det finns en diff mellan klubbens taktiska upplägg, tränarens taktiska upplägg/kompetens och spelargruppens kompetens att spela den hockeyn.

Om Brynäs trodde att den här spelargruppen skulle kunna spela en possession-hockey har man förhoppningsvis fått en reality-check nu.

Det måste in en tränare som förespråkar och vet hur man bygger den hockeyn som klubben vill spela. Och han måste naturligtvis få ett spelarmaterial som klarar av att spela den hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, det håller jag med dig om. Tror inte pressen påverkat i år. Det jag menade och som jag VET kommer hända är att allt eftersom åren går och gulden uteblir kommer media, fans och sponsorer att obönhörligen referera till Brynäs målsättning. Jag kan bara se kvällstidningarnas nästan spydiga kommentarer om ett par år. ”Ni skulle vunnit 2 guld vid det här laget, vad gick fel? Så pressen kommer bara öka över tid när framgångarna uteblir.

Tror tyvärr att experterna har rätt i att Brynäs har dålig självinsikt. Precis som du skrev skulle man börjat i rätt ände. Få igång juniorverksamheten, scoutat en bra tränare, spikat en spelidé utifrån material, frigjort sig från långa kontrakt med dåliga spelare osv osv. Sen kan man gå ut med mål och visioner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Pejan nu ska jag måla fan på väggen...

Kan vara så att intentionerna från klubbledningen antyder en anpassning till allsvenskan, därav inköpen från just allsvenskan. Bif har i dagsläget inte kapital till annat än billigare spelare från lägre division..
Brynäs strategi kan vara ett besök i allsvenskan för att på så sätt bygga upp något nytt för SHL.
Brynäs som är måna om att framföra storhetstiden, kan med hjälp av spel i allsvenskan börja vinna matcher igen, publikintresset tilltar .....
Inte så stor skillnad i att kolla en match i allsvenskan i jämförelse med SHL..
Finns viss spänning att se matcher i div 1 också........
Brynäs lånade ju ut Zetterberg till VIK, med honom i Bif nästa säsong i allsvenskan, så har vi den målgöraren som behövs.....
Kommentera