Brynäs IF

714086 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2021476

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, det håller jag med dig om. Tror inte pressen påverkat i år. Det jag menade och som jag VET kommer hända är att allt eftersom åren går och gulden uteblir kommer media, fans och sponsorer att obönhörligen referera till Brynäs målsättning. Jag kan bara se kvällstidningarnas nästan spydiga kommentarer om ett par år. ”Ni skulle vunnit 2 guld vid det här laget, vad gick fel? Så pressen kommer bara öka över tid när framgångarna uteblir.

Tror tyvärr att experterna har rätt i att Brynäs har dålig självinsikt. Precis som du skrev skulle man börjat i rätt ände. Få igång juniorverksamheten, scoutat en bra tränare, spikat en spelidé utifrån material, frigjort sig från långa kontrakt med dåliga spelare osv osv. Sen kan man gå ut med mål och visioner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
pekka85: En kaxig målsättning funkar om man uppfyller den (typ Jonssons 2012). Inte lika kul om man bommar grovt. Men missade målsättningar är vardagsmat i alla branscher och ingen katastrof.

Men nog säger Campeses nya mål en del om självuppfattningen och själv reagerade jag med att föreningen självklart visste nåt som inte jag visste. (Kan ju fortfarande vara så.) Bara märkligt att det var nån utifrån som ansvarade för att formulera en så skev självbild.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
pekka85: Det är ju komplett vansinne att planera förluster innan serien startat. Är man med i högsta serien måste planen vara att vinna varje match man ställer upp i. Vinner man varje match så vinner man serien, slutspelet och tar guld.
Om man inte har denna plan kan man ju lägga ner verksamheten omgående. Ska man lulla runt och dega sig fram till det år man planerar vinna? Risken är då stor att man ramlar ur högsta serien och allt går åt h-e.
Kommentera