Brynäs IF

710500 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2022988

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Skrubben:
Bättre på vadå, undrar man. Alla dessa namn. Väldigt sällan vilken profil som behövs?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Auchinleck: Tycker man pratat mycket om vilken profil som behövs...
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Auchinleck: Efter att ha lyssnat på podden med Rödin och även intervjun i GD med Kilström gissar jag att egenskaperna hos tränaren man söker är ungefär detta:
1) Tränaren ska ha en TYDLIG filosofi. Går det tungt i början på säsongen ska man inte vrida och vända på allting. Det var exakt den fällan Sunkan gick in i. Tro på det man gör så leder det till resultat i slutändan.

2) Detaljstyrning. Spelarna vill ha en Bulan-light helt enkelt. Och denna punkt hänger egentligen ihop med punkt 1. Hur ska man kunna detaljstyra spelare om man inte har en tydlig spelfilosofi man utgår ifrån? Tränaren ska tjata, tjata, och åter tjata in spelsystemet in i spelarna. Till slut sitter det i ryggraden hos alla spelare, dom vet exakt vad dom ska göra ute på isen. Det är då spelet kuggar i och man blir en lagmaskin.

3) Modern ledarskap. Sätt höga krav på alla spelare, men sätt även utveckling av spelarna i fokus. Ge kontinuerlig feedback till varje spelare. Det är nåt som framför allt unga spelare kräver nuförtiden.

I grova drag nånting sånt.
Låst ämne