Brynäs IF

712453 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2022992

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Auchinleck: Efter att ha lyssnat på podden med Rödin och även intervjun i GD med Kilström gissar jag att egenskaperna hos tränaren man söker är ungefär detta:
1) Tränaren ska ha en TYDLIG filosofi. Går det tungt i början på säsongen ska man inte vrida och vända på allting. Det var exakt den fällan Sunkan gick in i. Tro på det man gör så leder det till resultat i slutändan.

2) Detaljstyrning. Spelarna vill ha en Bulan-light helt enkelt. Och denna punkt hänger egentligen ihop med punkt 1. Hur ska man kunna detaljstyra spelare om man inte har en tydlig spelfilosofi man utgår ifrån? Tränaren ska tjata, tjata, och åter tjata in spelsystemet in i spelarna. Till slut sitter det i ryggraden hos alla spelare, dom vet exakt vad dom ska göra ute på isen. Det är då spelet kuggar i och man blir en lagmaskin.

3) Modern ledarskap. Sätt höga krav på alla spelare, men sätt även utveckling av spelarna i fokus. Ge kontinuerlig feedback till varje spelare. Det är nåt som framför allt unga spelare kräver nuförtiden.

I grova drag nånting sånt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Skrubben:
Finns kloka tankar där!

Tydlig spelfilosofi som bygger på Föreningens filosofi, ja!
Däremot skiljer sig våra tankar kring detaljstyrning. Att spelare likt Rödin och Kilström vill avstå ansvar och vill ha en detaljstyrande tränare är förvånande. Men det är föreningen som skall bestämma väg där, inte spelarna. Defensiven går att styra upp hårdare än offensiven. När det kommer till offensiven behövs det kreativitet och eget ansvar om det skall bli 4 guld på 10 år. Vet inget lag som offensivt detaljstyrt sig till den nivån.
Modernt ledarskap, ja, vad det nu innebär. Men du sammanfattar det bra.
Det viktiga är att få de olika delarna att funka tillsammans. Frölunda (exkl de senaste 4-5 matcherna då) verkar ha fått till det hyggligt. Tänker på antal guld och CHL-titlar de senaste åren. Tanken är att Brynäs skall upp på den nivån?
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Skrubben:
Sätta krav på spelarna?
Brynäs borde testa något helt nytt, genom att skippa tränarna HELT.
Det räcker med kaptenerna.
Bestäm hur det ska spelas, om några spelare faller ur ramen under en match, ta upp detta på närmaste mötet efter match..låt alla komma till tals....
Låst ämne

Sv: Linköping HC - Brynäs IF 2020-01-11
Skrubben: Hans Wallson vore ju drömmen, men han verkar leta efter något utomlands?
Låst ämne