Brynäs IF

710628 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2038489

Sv: A propósito de nada
Skrubben:

Dels utelämnar du deras importer, sen bortser du från det faktum att det finns väldigt mycket som tyder på att Örebro erbjuder otroligt saftiga bonusar och klausuler som inte visas på madhawks lönelista.

Hur i hela friden skulle Örebro annars kunna

*vinna budgivningar om Palushaj ifjol och Salo i år (där Brynäs respektive Frölunda gjorde allt de kunde för att matcha)

*värva in Enroth och Virta under säsong ifjol

*KÖPA ut Kovacs från serieledande Luleå som går för SM-guld

*Värva in Furch från KHL trots att han i tre säsonger där borta varit i toppen av målvaktsligor varje säsong

Du är bra jäkla naiv om du inte inser att det beror på pengar under lönebudgetsbordet.

Eller du kanske tror det beror på att Palushaj, Salo, Furch, Kovacs och Enroth gladeligen sänker sin lön för att spela i hockeymeckat Örebro med meriter som... ja, en åttondelsfinal... på sin meritlista.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Nej, Örebro köpte inte loss Kovacs från Luleå. Han kom i en konflikt med Bulan och Luleå ville därmed släppa honom. Madhawk sa i podden han har med Sanny att Örebro denna säsong har en spelarbudget på 39-40 miljoner. Med det är man i bottenskiktet av ligan. Litar betydligt mer på det än vad din magkänsla säger. Din analys blir väldigt onyanserad då du drar upp ett fåtal namn och säger "Hur kunde Örebro värva dom här spelarna?". Som att det skulle vara nåt slags bevis på att Örebro har en hög spelarbudget totalt sett. På samma sätt vore det löjligt att påstå att Brynäs har en större spelarbudget än Frölunda för att vi vann budgivningen om Sigalet (trots att Frölunda ville ha kvar honom). Örebro lägger rejält med krut på ett fåtal spelare och sedan fyller man ut med billig utfyllnad.
Kommentera