Brynäs IF

713994 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2047549

Sv: A propósito de nada
willyyoung : Dom som påstår att Brynäs backsida blir bra nästa säsong med Andersén, Bertilsson, Sigalet och Berglund är ute på djupt, djupt vatten. Då måste man ha ett minne som en guldfisk eller nåt. Brynäs testade EXAKT samma koncept med Bengtzén för 2 säsonger sedan. Kilström, Andersén, Bertilsson och Lundgren. ”Vi bygger laget bakifrån i år” var Bengtzéns bevingade ord. Slutade med att vi släppte in 3:e mest mål i hela ligan.

Ishockey fungerar inte så att man automatiskt släpper in lite mål för att man har många ”defensiva” tunga backar utan förstapass. Man släpper in FLER mål med en sån backsida eftersom man alltid ger bort pucken till motståndarna (eftersom vi inte har backar som kan leverera pucken till forwards med kontroll).

Om Sundlöv bygger en sån backsida nästa säsong har han raserat allt förtroende jag har för honom. Det är sånt JÄVLA slöseri med pengar att värva dyra backar som inte kan leverera offensivt. Marcus Ersson är minst lika bra som Berglund men tjänar en fjärdedel så mycket. Nu är läget som det är med Ersson men hitta nån annan liknande spelartyp som har ungefär samma lön.

Om inte Sundlöv redan nu har brutit kontrakten med Sigalet och Andersén, och att det är därför han nu ersätter dom med Bertil och Berglund, så är det sånt jävla tjänstefel. Fy fan vad deppig man blir! Inte nog med Corona o allt skit. När hockeyn väl drar igång igen får vi se en repris på säsongen 18/19 igen. Wohooo!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben:
Det är mycket som ska klappa i ett lag.

Starka offensiva linor som håller puck i anfallszon är teoretiskt ett defensivt vapen också.
Stark defensiv som vänder puck fort från egen zon kan teoretiskt vara ett offensivt vapen.
Ett tungt fysiskt lag som manglar kan teoretiskt styra matchbilden ju längre matchen lider då de får motståndare att tappa både energi och fokus.
Jävligt snabba forwards kan dumpa ut puck, bryta iceing o kontra på mål - lite Bill sweat som med 3 sek kvar från egen teckning går upp och gör mål.

Teorier kan vara många men sanningen är den att det är 5 spelare på isen åt gången oavsett hur laget är värvat och alla kan inte vara bäst på allt,
inget nytt under himlen,
men många pratar som om har vi bara en jävligt offensiv back så behöver den inte var speciellt defensiv om den har en tuff mother F back som tar defensiven, och som i sin tur inte behöver vara spec. offensiv. Men det kan inte bara var ena sidan som kan passa upp puck om det är hög forecheck och denna blir trängd, ej heller bara en som kan plocka bort en tung center som skymmer målvakten, eller 34 Pavel brendl som fan inte hann med hem. Björk är en sådan spelare. Blir vi utspelade kan han göra en bra match ändå, liksom om vi för spelet. Ta Söderström. För vi matchen eller får mycket pp kan han vara en stor matchvinnare, men han kan också se dålig ut i en match där vi blir utspelade. Vi behöver rena snipers, det är inte det jag säger, men vi kan inte bara titta på hur bra en spelare är på sina bästa sidor utan i större utsträckning titta på svagheterna också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Vi får väl se hur backsidan kommer att se ut, det är ju inte klart än, jag tror till exempel inte att Bertilsson återvänder till Gävle efter bara 1 år. Tycker nog du underskattar Berglund rejält också; han är ingen toppback, men han är en smart back med bra skridskoteknik, helt klart på en annan nivå än typ Ersson, i min bok i varje fall. Tror Berglund kommer överraska många om förväntningarna på honom inte är högre än så. Sen vet jag att Sundlöv har jagat Berglund i många år, det började redan i JVM där jag har för mig att han delade rum med Jonathan Carlsson.
Kommentera