Brynäs IF

542541 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050014

Sv: A propósito de nada
Peja: Absolut, jag förstår definitivt problematiken. Och det kanske inte finns nån bra lösning. Men pay-wall tror jag är döden för en tidning som GD. Man hör flera som säger att de helt slutat gå dit för information. Jag tror inte det är rätt spår i längden.

Kolla på mer contentdrivna moderna redaktioner som "the verge" exempelvis. De klarar sig uppenbarligen utan pay walls. Kanske måste man sluta med papperstidning för att bli lönsamma?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Som jag har uppfattat saken, kommer GD på webben bli ännu dyrare den dagen de lägger ner pappersupplagan.

Pappersupplagan lever på lånad tid i och med att en väldigt stor andel av prenumeranterna är gamla människor. Vet att de har ändrat presstödet lite på sistone, så att inte bara tidningar med pappersupplagor kan ta del av det, så det kommer ju bli ännu mer webbaserat i framtiden.

Dock svårt att jämföra med amerikanska tidningar. Det finns en otroligt liten potentiell köparskara för GD/AB jämfört med engelskspråkiga tidningar. Att du, jag och andra svenskar sitter och läser amerikanska/brittiska tidningar är ju helt naturligt eftersom vi kan språket, men lokaltidningar som GD/AB har helt andra förutsättningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Daniel Rahimi är ledig. En backtyp som vi har saknat sedan Melkersson?
+2
Kommentera