Brynäs IF

542644 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050106

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Andersén är katastrof med pucken så där tycker jag du är ute och cyklar i din analys.

Jämför t.ex. med HV. Dom har förmodligen seriens dyraste backsida. Men innebär det att dom lägger allt krut på renodlade defensiva backar som Brynäs gör? Nej, helt tvärtom. Dom har Nils Andersson, Martinsson, Kinnvall och Emil Johansson. 4 stycken dyra backar, men alla dessa har en offensiv uppsida. Lägg dessutom till Lauridsen som från ingenstans exploderade i år.

Jag har egentligen ingenting emot att lägga stor del av budgeten på backsidan. Men man måste göra det på rätt backar, sådana som kan driva spelet framåt i banan. Där tycker jag Brynäs hamnat helt snett. Jag ser ingen riktig plan hur man har tänkt. Man värvat Sigalet på ett jättekontrakt som ersättare till Bertilsson, och säsongen efter vill man göra allt i sin makt för att få hem Bertilsson, trots att hans ”ersättare” redan finns i laget med 1 år kvar på kontraktet. Och då har jag inte ens räknat in att man dessutom sitter på hela ligans sämsta kontrakt i Andersén. Han får betalt i paritet med Gunderson men presterar som en 6-7 back. Felen staplas på hög och i slutändan blir laget helt felbyggt, trots en relativt stor spelarbudget.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Andersén är förmodligen den mest överbetalade spelaren i shl och han kommer aldrig att gå med på att hans kontrakt bryts, så det får man leva med.

Dock håller jag inte med om att han är katastrof med pucken. Lundgren är katastrof Andersén är ok enligt mig. Ingen 2-vägsback men med ok passningsspel.

HV71 och Brynäs är inte på samma nivå, HV är ett mycket stabilare mittenlag och jag tror inte Brynäs kan bygga sitt lag på samma sätt där man är idag. Att ta in PA tyder ju också på att man återgår till en mer destruktiv hockey där defensiven kommer att sättas i förstarummet. Varför anställer man annars PA?

Jag tror (eller iaf hoppas) på att Brynäs inser att man måste gå tillbaka och sätta defensiven innan man kan utveckla spelet, typ lära sig krypa innan man lär sig gå.

Som jag skrev tidigare - ska man spela en offensiv spelförande hockey med spelare som bjuder på det lilla extra så är PA lika fel som Sunken var.
+1
Kommentera