Brynäs IF

542344 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050100

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Bra svar och rolig diskussion. Jag tror också att man behöver en stark offensiv back för att bli topp 6. Men är det rimligt att tro att Brynäs kommer att kunna utmana om topp 6 nästa år? Jag tror inte det.

Om PA fått ordning på laget kan man kanske satsa på en mer utpräglad offensiv back om någon säsong NÄR man är redo att utmana om topp 6, enligt min mening är man lååångt efter just nu. När man satt ett bra grundspel kanske det finns utrymme för en offensiv back.

Håller med om att man behöver spelare som kan slå uppspel så man kan driva ett eget spel. Har man pucken kan inte motståndarna anfalla. Dock kan jag tycka att spelare som Bertilsson, Sigalet och Andersén har tillräckligt bra uppspel utan att behöva tumma på defensiven. Troligtvis tillhör Berglund samma kategori.

Har hellre den typen av spelare än t ex Norin som gjorde en del bra offensivt men gick bort sig på tok för mycket i defensiven. Ingman och Björk är väl oxå gränspuckar i den kategorin tyvärr.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Andersén är katastrof med pucken så där tycker jag du är ute och cyklar i din analys.

Jämför t.ex. med HV. Dom har förmodligen seriens dyraste backsida. Men innebär det att dom lägger allt krut på renodlade defensiva backar som Brynäs gör? Nej, helt tvärtom. Dom har Nils Andersson, Martinsson, Kinnvall och Emil Johansson. 4 stycken dyra backar, men alla dessa har en offensiv uppsida. Lägg dessutom till Lauridsen som från ingenstans exploderade i år.

Jag har egentligen ingenting emot att lägga stor del av budgeten på backsidan. Men man måste göra det på rätt backar, sådana som kan driva spelet framåt i banan. Där tycker jag Brynäs hamnat helt snett. Jag ser ingen riktig plan hur man har tänkt. Man värvat Sigalet på ett jättekontrakt som ersättare till Bertilsson, och säsongen efter vill man göra allt i sin makt för att få hem Bertilsson, trots att hans ”ersättare” redan finns i laget med 1 år kvar på kontraktet. Och då har jag inte ens räknat in att man dessutom sitter på hela ligans sämsta kontrakt i Andersén. Han får betalt i paritet med Gunderson men presterar som en 6-7 back. Felen staplas på hög och i slutändan blir laget helt felbyggt, trots en relativt stor spelarbudget.
+1
Kommentera