Brynäs IF

542344 inlägg · 7739 ämnen

Inlägg #2050097

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Bra inlägg och jag håller med om mycket av det du säger men jag tror nog ändå själv att man behöver den där riktigt bra offensiva backen för att bli ett topplag. Kollar man på topp sex-lagen i år så har de alla minst en back som producerat minst 30 poäng (Gustafsson, Blum, Curran, Pudas, Kinnvall, Hultström). Kanske kan en som Björk utvecklas och bli det men jag skulle nog ändå satsat på en riktigt bra offensiv back om jag vore sportchef.

Tycker också det hör lite ihop med defensiven också. Har man inga, eller få spelare som är skickliga offensivt och med pucken kommer uppspelen bli lidande vilket i sin tur leder till att man lättare blir tillbakapressade. Det om något har väl varit väldigt tydligt de senaste säsongerna där vi haft för många backar med begränsad offensiv uppsida. Det kanske är något vi blir mindre sårbara för med Peter Andersson som tränare iofs.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Bra svar och rolig diskussion. Jag tror också att man behöver en stark offensiv back för att bli topp 6. Men är det rimligt att tro att Brynäs kommer att kunna utmana om topp 6 nästa år? Jag tror inte det.

Om PA fått ordning på laget kan man kanske satsa på en mer utpräglad offensiv back om någon säsong NÄR man är redo att utmana om topp 6, enligt min mening är man lååångt efter just nu. När man satt ett bra grundspel kanske det finns utrymme för en offensiv back.

Håller med om att man behöver spelare som kan slå uppspel så man kan driva ett eget spel. Har man pucken kan inte motståndarna anfalla. Dock kan jag tycka att spelare som Bertilsson, Sigalet och Andersén har tillräckligt bra uppspel utan att behöva tumma på defensiven. Troligtvis tillhör Berglund samma kategori.

Har hellre den typen av spelare än t ex Norin som gjorde en del bra offensivt men gick bort sig på tok för mycket i defensiven. Ingman och Björk är väl oxå gränspuckar i den kategorin tyvärr.
+2
Kommentera