Brynäs IF

711100 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2050410

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Sasse har Inge vidare koll. Bara rapporterar.
Men det som jag fastnade för är om man inte förlänger med blomman, försöker få någon tysk klubb att ta över desch och bryt med Alcen.
Sedan ger man Timrå-kedja ett ”paket erbjudande”
Lööke-Lundin-Dahlén (Timrå-kedja) En bra 3e länk med spelare i bra ålder!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Carlo: Ja alltså egentligen är Blomqvist en 10 ggr bättre spelare än Alcén. Det Blomqvist nu får ”lida” för är att han hade ett längre kontrakt än de spelare som fick förlängt under Dackells ledning. Han hade tjänat många miljoner om han bara hade skrivit ett 2-årskontrakt hösten 2016. Då hade vi istället fått en dubbel julklapp på julafton 2018 då både Alcén och Blomqvist fått varsitt 3-årskontrakt av Dackell.

Men nu är kontraktsläget som det är på forwardssidan. Sen en till sak som Adam Johansson nämner i podden. Spelare i spannet 23-28 år (när man är i sin prime) är skrämmande dåligt. Dom vi har är Björk, Ingman, Lindelöf, Andrén, Asklöf, Descheneau, Solem, Westfält, Zetterberg och S. Ersson.

Av dessa är det bara Björk, Ingman och Ersson (förhoppningsvis också Andrén) som är nåt att ha. Detta låter hårt men resten är bara att slänga i papperskorgen. Det är den hårda, krassa faktan.

Här har Sundlöv en jätteutmaning på lite längre sikt. Inte nog med att vi nu på kort sikt är i akut behov av bättre sportsliga resultat, så MÅSTE vi föryngra truppen med spelare i det ålderspannet. Lyfta upp juniorer är en del som behöver göras. Men skriv för guds skull kontrakt med rätt juniorer. Solem-kontraktet är en gåta fortfarande. Samma sak med spelare från Allsvenskan. Att Lindelöf och Zetterberg floppade är inget bevis för att man rent generellt bör hålla sig borta från att värva från den ligan. Det är snarare ett bevis på att man gjorde en grav felscoutning. Görs rätt scouting finns det guldkorn därifrån som man kan bygga vidare på i flera år framöver sen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlo: Lööke har SHL-erbjudanden men verkar kunna bli kvar i Timrå.

Tom Hedberg säger öppet att han ska till SHL. Han vore en bra back för Brynäs, tror jag.
Kommentera