Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2050415

Sv: A propósito de nada
Carlo: Ja alltså egentligen är Blomqvist en 10 ggr bättre spelare än Alcén. Det Blomqvist nu får ”lida” för är att han hade ett längre kontrakt än de spelare som fick förlängt under Dackells ledning. Han hade tjänat många miljoner om han bara hade skrivit ett 2-årskontrakt hösten 2016. Då hade vi istället fått en dubbel julklapp på julafton 2018 då både Alcén och Blomqvist fått varsitt 3-årskontrakt av Dackell.

Men nu är kontraktsläget som det är på forwardssidan. Sen en till sak som Adam Johansson nämner i podden. Spelare i spannet 23-28 år (när man är i sin prime) är skrämmande dåligt. Dom vi har är Björk, Ingman, Lindelöf, Andrén, Asklöf, Descheneau, Solem, Westfält, Zetterberg och S. Ersson.

Av dessa är det bara Björk, Ingman och Ersson (förhoppningsvis också Andrén) som är nåt att ha. Detta låter hårt men resten är bara att slänga i papperskorgen. Det är den hårda, krassa faktan.

Här har Sundlöv en jätteutmaning på lite längre sikt. Inte nog med att vi nu på kort sikt är i akut behov av bättre sportsliga resultat, så MÅSTE vi föryngra truppen med spelare i det ålderspannet. Lyfta upp juniorer är en del som behöver göras. Men skriv för guds skull kontrakt med rätt juniorer. Solem-kontraktet är en gåta fortfarande. Samma sak med spelare från Allsvenskan. Att Lindelöf och Zetterberg floppade är inget bevis för att man rent generellt bör hålla sig borta från att värva från den ligan. Det är snarare ett bevis på att man gjorde en grav felscoutning. Görs rätt scouting finns det guldkorn därifrån som man kan bygga vidare på i flera år framöver sen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Det känns som att vi börjar komma till en situation där alla insatta supportrar, journalister och andra betraktare drar samma slutsatser om Brynäs trupp. Jag som följer J20 ganska nära förstår inte heller varför det var så himla angeläget att signa upp Solem, triggades väl automatiskt, men det var ju för att man matchade honom. Asklöf och Westfält är inte heller fantastiska talanger direkt. Om jag vore Sundlöv hade jag försökt bryta med alla 3 och ersatt med Ljungkrantz och Kvist.

Lindelöf och Zetterberg har intressanta egenskaper, i alla fall Zetterberg skulle nog kunna leverera i PP, men överlag håller de inte SHL-klass. Båda är egentligen för dåliga på skridskorna och det borde Dacke och framförallt Inge ha sett när de scoutade dem, även om Campese har varit inne på att det nog var för kort scouting av spelarna som värvades.

Sundölv har järnkoll på Tom Hedberg och medgett intresse. Där har vi en backtalang som är mycket bättre än Lindelöf och nuvarande J20-spelare, så det är bara att slå till, men vi behöver även en mer etablerad offensiv back. Framåt tror jag att Linus Karlsson och Dahlén hade varit bra värvningar men inser att de, likt Hedberg, jagas av massvis med SHL-klubbar.

Källman, Wedin och Jacob Nilsson är intressanta AHL-spelare, antar att även de jagas av massvis av SHL-klubbar, likaså Pontus Åberg om han väljer att flytta hem. I KHL finns också många bra svenskar. Men jag hoppas att Sundlöv försöker hitta nya "Scott och Sweatt" som han ju lyckades göra när han letade två spetsspelare där borta, Brynäs är inte ett lag med särskilt många importspelare och det gör ju inget om man adderar några till, laget behöver mer spets.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Asklöf, Solem, Westfält och Ersson är inte mellan 23-28år dock.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: kan bara hålla med! Blomman kan spela i många roller! Så om man fick skulle man byta Alcens kontrak med Blomman. Men lagets ålder och kvaliter behövs en rensning föryngring.
Kommentera