Brynäs IF

713170 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2050898

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Var får du siffrorna från att nästan 1 på 100 i trettioårsåldern dör? I din länk står det 0.2% i spannet 30-39. Tycker även det låter väldigt skrämmande. Ponera att det finns 1 miljoner svenskar i den åldern och 50%(ren chansning) blir smittade. Det innebär 10000 döda i den åldern. Det skulle vara en jättekatastrof. Stämmer de siffrorna verkligen? Räknar.man med 0.9%(dina siffror)men samma exempel har vi plötsligt 45000 döda i exemplet. Svårt att se det stämma och kommer nog inte kunna sova på några veckor om det stämmer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk: haha nej jag skrev fel. Jag såg sen att siffran låg på 0,2%. Så det var jag som inte gav samma uppgifter som länken.

Och ja, dödligheten på människor i 30-årsåldern är 0,2%. Huruvida det är skrämmande eller inte är ju upp till betraktaren. Men då ska man också ha i åtanke att det är bland de som testats. Antagligen har betydligt fler blivit sjuka i Corona men inte testats, vilket skulle ge ett mörkertal och sänka siffrorna ännu mer.

Dessutom ska man ha med i beräkningen att 99,1% av alla som dött med Corona i kroppen haft en eller flera underliggande sjukdomar.

Så är man 30 år och i övrigt frisk så får man ju översätta de siffrorna på de 0,2% som redan finns. Alltså: av de 0,2% i åldern 30 år som dött med Corona i kroppen hade minst 99,1% en eller flera underliggande sjukdomar.

Och då är det bara bland de som testats. Alltså är det troligt många som blivit sjuk i Corona men haft väldigt lindriga symtom och därför inte testats, så därför representeras de inte i statistiken.

Tyvärr klarar inte alla av kraftiga influensor med lunginflammation etc. Och tyvärr är det här en väldigt smittsamm sjukdom. Så ja, det är skrämmande.

Men i historien har betydligt värre sjukdomar spridits än Corona.

Men ja, det är en pandemi som kommer ta sina offer. Därför är det väldigt viktigt att vi skyddar våra gamla och sjuka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Stämmer sannolikt inte, enligt nya rön är det enormt många smittade redan. De nya datamodellerna pekar på att exempelvis Italien redan har över 20 miljoner smittade och en dödlighet på en halv promille..

Man har inte förstått hur smittsamt det verkligen är, och grovt underskattat antalet smittade.
Kommentera