Brynäs IF

714385 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2050903

Sv: A propósito de nada
majk: haha nej jag skrev fel. Jag såg sen att siffran låg på 0,2%. Så det var jag som inte gav samma uppgifter som länken.

Och ja, dödligheten på människor i 30-årsåldern är 0,2%. Huruvida det är skrämmande eller inte är ju upp till betraktaren. Men då ska man också ha i åtanke att det är bland de som testats. Antagligen har betydligt fler blivit sjuka i Corona men inte testats, vilket skulle ge ett mörkertal och sänka siffrorna ännu mer.

Dessutom ska man ha med i beräkningen att 99,1% av alla som dött med Corona i kroppen haft en eller flera underliggande sjukdomar.

Så är man 30 år och i övrigt frisk så får man ju översätta de siffrorna på de 0,2% som redan finns. Alltså: av de 0,2% i åldern 30 år som dött med Corona i kroppen hade minst 99,1% en eller flera underliggande sjukdomar.

Och då är det bara bland de som testats. Alltså är det troligt många som blivit sjuk i Corona men haft väldigt lindriga symtom och därför inte testats, så därför representeras de inte i statistiken.

Tyvärr klarar inte alla av kraftiga influensor med lunginflammation etc. Och tyvärr är det här en väldigt smittsamm sjukdom. Så ja, det är skrämmande.

Men i historien har betydligt värre sjukdomar spridits än Corona.

Men ja, det är en pandemi som kommer ta sina offer. Därför är det väldigt viktigt att vi skyddar våra gamla och sjuka.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: För att ge er en jämförelse. 2107 härjade en ganska kraftig influensa i bla Sverige. Den tog minst 5000 svenskars liv, trots att vi vaccinerat riskgrupperna.
Varje år dör minst 2000 svenskar i influensor, trots att vi vaccinerat högriskgrupper.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Precis. Och då är siffrorna nere på 0.2 promille om jag räknat rätt. Om samma mängd blir smittade då som i mitt exempel nedan så dör ca 100 personer i åldern 30-39 istället för 10000 eller 45000 som dina siffror först sa. Det en jävla skillnad.
Givetvis ska man ta det hela på allvar och även några friska kommer stryka med. Men mycket skrämselpropaganda också. Följ FHMs råd så ska vi klara det här bra!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Det intressanta här är inte hur många som dör utan när Monitor ERP Arena får släppa in folk igen...
Kommentera