Brynäs IF

713438 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2053725

Sv: A propósito de nada
Axle San: Grejen är den att ju mer pengar du tjänar ju större utgifter har du dragit på dig.
Kan till viss del hålla med dig på tex en spelare som nicky d som gjort fina pengar i massor av år utomlands, men samtidigt får man ju inte glömma att karln pröjsar typ 1,5 mille i skatt till svenska staten varje år(lön räknad på 250sek månaden).
Medans en normal Svensson kanske bidrar med 120k per år i skatt.
Tycker resonemanget är så typiskt svenskt och så typiskt Gävle. I Gävle är det fult att tjäna pengar för då tuggas det.
Att inte glömma all jävla träning nicky lagt ner, all uppoffring han gjort för att vara där han är idag. Han har inte direkt fått något gratis, förutom bollsinne då möjligtvis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Samsung: Fast hur många arbetstimmar lägger ett hockeyproffs ned under april, maj, juni?
Dessutom slipper ju Brynäs arbetsgivaravgifterna från mars och det är ju en hjälp också. Som jag ser det så är det ju bra att föreningar får statligt stöd i dessa tider men att få det genom korttidspermittering av idrottare är ett märkligt sätt att få stöd.
Sen vet vi inte om Brynäs kommer att ansöka om statligt stöd heller och om spelarna i så fall kommer att vara med på det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: En hockeyspelares karriär är kort. Som SHL-spelare blir man knappast ekonomiskt oberoende för resten av livet. NHL:s superstjärnor är i en helt annan ekonomisk situation än våra grabbar. Förstår inte varför en del personer tror att SHL-spelare som har en brinntid på ~10 år blir stenrika på att tjäna 60-250k i månaden när de dessutom i nästan alla fall saknar högre utbildning. Brynässpelarna kommer inte bli högavlönade efter karriären, utöver i enstaka fall. Sen har de oetablerade spelare ännu mindre, Mrmadhawk skrev väl att Zetterberg och Lindelöf tjänade omkring 30k/månaden, jag tror att många här inne tjänar mer än dem.
Kommentera