Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2053895

Sv: A propósito de nada
Makita:

Om Molin, Ölund och Danielsson kritar på har vi 13 forwards på kontrakt. Men bland dem är Asklöf, Westfält, Solem och Alcen 4 stycken och jag tror ingen av dem förutom möjligen Alcen och Westfält är tänkta att ta upp rosterplatser bland 14 forwards.

Gör man en laguppställning ser man var hålen är och hur Sundlöv jobbar. Han pratade även om detta i sin podd.

Rödin - Scott - Danielsson/ny
Molin - (ny) - Desch/ny
Persson - Ölund - (ny)
Mannberg - Pettersson - (ny)
Alcen, Westfält.

Men sen är det klart att Corona kan innebära att det helt enkelt inte finns budget för tre nya forwards. Isåfall får vi hoppas på att Kvist och Ljungkrantz fortsätter utvecklas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Räknade med Sallinen.
Min erfarenhet säger mig att Brynäs brukar gå in med hål i laguppställningen och hoppas på att någon underifrån tar klivet.
Det har väll lyckats typ två gånger under 2000-talet.
Tycker Sundlöv hittills har gjort stabila värvningar men ser inte Persson och Petersson som spelare i någon toppkedja.
Men vi få vänta och se vad som händer och hur slipad Sundlöv är.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Jag är egentligen inte så orolig för "coronaeffekten".

Ja, det skulle kunna innebära att Brynäs måste kapa spelarbudgeten och därmed får ett sämre lag, men då borde detsamma gälla för konkurrenterna. Dvs kommer inte Brynäs stå sig sämre i konkurrensen på grund av det.

Om Molin, Danielsson och Ölund förlänger räknar jag med en till back (Bertil) och minst en forward, beroende på om man lyckas bryta med kontrakterade spelare.

Ljungkrantz är dessutom en riktigt bra talang som är värd att satsa på. Lite mer osäker på Kvist men som arbetsmyra känns han mer intressant än både Alcén och Solem. Birgersson går nog före Westfält, även om Westfält har defensiva egenskaper som skulle kunna bli intressanta i och med att man gör sig av med flertalet BP-spelare.

Tror det är viktigt nu att försöka kapa med överflödiga spelare som bara kostar pengar. Jaedon och Alcén kostar mer än de smakar, Sallinen verkar man redan ha blivit av med.

Med tanke på att ingen J20-back verkar vara nära A-laget, så kan jag leva med om Lindelöf fortsätter som 8e back.

En back som jag tror Brynäs och många andra kommer vilja ha om 1 år är Wallinder i MODO, han har övertygad på juniornivå och redan matchats lite i Allsvenskan. Hoppas dock MODO går upp till SHL men det ser tungt ut.
Kommentera