Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2053902

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Räknade med Sallinen.
Min erfarenhet säger mig att Brynäs brukar gå in med hål i laguppställningen och hoppas på att någon underifrån tar klivet.
Det har väll lyckats typ två gånger under 2000-talet.
Tycker Sundlöv hittills har gjort stabila värvningar men ser inte Persson och Petersson som spelare i någon toppkedja.
Men vi få vänta och se vad som händer och hur slipad Sundlöv är.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Men det vore ju snudd på tjänstefel att sitta i podden och säga att hans viktigaste uppgift under silly season blir att få in bättre bredd bakom förstakedjan, och sen slutar det med att ingen ytterforward av klass värvas in.

Vore också väldigt, väldigt märkligt att värva Bertilsson om det skulle visa sig att det var den sista stora löneposten man hade råd med. En eller helst två ytterforwards är detta lag i mycket större behov utav.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Ja, självklart måste Brynäs och de flesta andra hoppas att spelare underifrån/budgetvärvningar tar chansen. Brynäs hade aldrig haft råd att ha etablerade toppspelare istället för de tidiga 90-talisterna vid det senaste guldet. Det är väl inge konstigt med det. Hur många unga egna produkter hade inte Skellefteå under sin "storhetstid"? Att värva ihop ett komplett lag med etablerade spelare är liksom inget alternativ för Brynäs, och det beror knappast på att Sundlöv skulle vara snål eller ovillig att värva toppspelare.

Sundlöv gjorde ett grymt jobb vid senaste guldet. De tidiga 90-talisterna var fantastiska talanger men de matchades också in i laget på ett perfekt sätt. Samtidigt tog Sundlöv in spelare som Ekholm och Gunderson från Allsvenskan, en ung guldmålvakt kom från en relativt tuff säsong i MODO osv.

Det är också just därför, för att man måste få så mycket som möjligt för pengarna, som det är viktigt att göra sig av med vissa kontrakterade spelare nu... förutsatt att man kan göra det med hyfsat fördelaktiga villkor för föreningen. Det är helt ohållbart att betala ut flera hundra tusen i månaden, som det totalt sett blir, till spelare som inte tillför mer än juniorer som man kan signa upp för en bråkdel av summan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Mm, man vill nog ha en lucka om Boqvist dyker upp.
Kommentera