Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2053906

Sv: A propósito de nada
Makita: Ja, självklart måste Brynäs och de flesta andra hoppas att spelare underifrån/budgetvärvningar tar chansen. Brynäs hade aldrig haft råd att ha etablerade toppspelare istället för de tidiga 90-talisterna vid det senaste guldet. Det är väl inge konstigt med det. Hur många unga egna produkter hade inte Skellefteå under sin "storhetstid"? Att värva ihop ett komplett lag med etablerade spelare är liksom inget alternativ för Brynäs, och det beror knappast på att Sundlöv skulle vara snål eller ovillig att värva toppspelare.

Sundlöv gjorde ett grymt jobb vid senaste guldet. De tidiga 90-talisterna var fantastiska talanger men de matchades också in i laget på ett perfekt sätt. Samtidigt tog Sundlöv in spelare som Ekholm och Gunderson från Allsvenskan, en ung guldmålvakt kom från en relativt tuff säsong i MODO osv.

Det är också just därför, för att man måste få så mycket som möjligt för pengarna, som det är viktigt att göra sig av med vissa kontrakterade spelare nu... förutsatt att man kan göra det med hyfsat fördelaktiga villkor för föreningen. Det är helt ohållbart att betala ut flera hundra tusen i månaden, som det totalt sett blir, till spelare som inte tillför mer än juniorer som man kan signa upp för en bråkdel av summan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Spelare med billiga kontrakt är det nog inga problem att bryta med. Westfält, Solem, Asklöf och Lindelöf borde någon allsvensk klubb kunna ta över utan problem. Men det frigör knappast några pengar. Bryter ni med alla fyra så är det väl ca100-150K/månad som frigörs. Och då behöver det ändå flyttas upp andra juniorer eller spelare från allsvenskan som tjänar typ samma. Det kan dock vara en bra idé att få in andra billiga spelare på dessa platser och ändå kunna göra ett uppköp. Hugo Gustafsson(som nämnts tidigare och stannar i SSK), Linus Andersson(som vi tog) med flera ligger på samma lönenivå. Sen ska man hitta de spelarna till rätt peng också. Men där skulle ni kunna gjort en chansning. Eller det kanske ni gör snart?

Det svåra är de dyra och dåliga kontrakten. Vilken klubb skulle vilja ta över Descheneau, Alcén och Anderséns kontrkt rakt av? Och framförallt i dessa osäkra tider. Julklappskontraktet på Alcén blir oerhört svårt att bryta då han har två år kvar. Sen om ni skulle bryta med till exempel Descheneau så har jag svårt att tro att någon vill betala mer än typ halva lönen. Då sitter ni ändå kvar med en halv lönepost och har bara frigjort pengar för en hälften så dyr spelare. Då är frågan om det är värt det ändå eller om man ska hoppas på Descheneau får ut mer kommande säsong.

Att bryta kontrakt utan att behöva betala någon del av lönen i dessa tider blir oerhört svårt. Välbetalda spelare stannar nog hellre en säsong och cashar in.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Du behöver dock mer beprövade poänggörare i första och andrakedjan än att förlita dig på att juniorerna eller spelare ifrån Allsvenskan ska ta det klivet,det har i princip bara lyckats under två säsonger på 2000-talet.
Dock att matcha matcha in dem i tredje eller fjärdekedja och ge dem chansen högre upp i hierakin vid skador tycker jag är naturligt.

Min åsikt är att Brynäs historia med sparkade tränare oftast inte berott på att tränarna varit så dåliga utan att spelartruppen varit för klen vi lekmän har ofta redan innan säsongerna kunnat identifiera hål i lagbygget och tyvärr har vi allt som oftast fått rätt.

Vi har inte samma åsikt om Sundlövs storhet som lagbyggare han gjorde det bra en säsong sedan aldrig förbi kvarten,BZ gjorde det också bra en säsong.En fluga gör ingen sommar.

Jag delar din åsikt om att vissa spelares kontrakt bör rivas men det verkar inte vara så enkelt.
Sedan dömer jag ännu inte ut detta lagbygge men jag känner en viss oro för att Sundlöv inte värvar de spelare vi tycker behövs.
Hämtades inte Ekholm hem ifrån Nhl under guldsäsongen eller minns jag fel.
Kommentera