Brynäs IF

714192 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2053943

Sv: A propósito de nada
Peja: Spelare med billiga kontrakt är det nog inga problem att bryta med. Westfält, Solem, Asklöf och Lindelöf borde någon allsvensk klubb kunna ta över utan problem. Men det frigör knappast några pengar. Bryter ni med alla fyra så är det väl ca100-150K/månad som frigörs. Och då behöver det ändå flyttas upp andra juniorer eller spelare från allsvenskan som tjänar typ samma. Det kan dock vara en bra idé att få in andra billiga spelare på dessa platser och ändå kunna göra ett uppköp. Hugo Gustafsson(som nämnts tidigare och stannar i SSK), Linus Andersson(som vi tog) med flera ligger på samma lönenivå. Sen ska man hitta de spelarna till rätt peng också. Men där skulle ni kunna gjort en chansning. Eller det kanske ni gör snart?

Det svåra är de dyra och dåliga kontrakten. Vilken klubb skulle vilja ta över Descheneau, Alcén och Anderséns kontrkt rakt av? Och framförallt i dessa osäkra tider. Julklappskontraktet på Alcén blir oerhört svårt att bryta då han har två år kvar. Sen om ni skulle bryta med till exempel Descheneau så har jag svårt att tro att någon vill betala mer än typ halva lönen. Då sitter ni ändå kvar med en halv lönepost och har bara frigjort pengar för en hälften så dyr spelare. Då är frågan om det är värt det ändå eller om man ska hoppas på Descheneau får ut mer kommande säsong.

Att bryta kontrakt utan att behöva betala någon del av lönen i dessa tider blir oerhört svårt. Välbetalda spelare stannar nog hellre en säsong och cashar in.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk: Roade mig med att göra ett realistiskt lag för er till kommande säsong. Bertilsson kommer ni signa med om han vill. Svårt för er att tacka nej fast det egentligen inte är den spelartypen ni behöver. Sen tycker jag Lukas Vejdemo som jag inte tror får förlängt i nordamerika skulle vara en bra värvning. Kan spela både center och ytter. Så ni breddar er centersida där. Han lär få en helt ok lön men inte vara superdyr. Bra på rören. En spelare jag gillade i DIF men som det ser ut nu inte får plats hos oss. Sen tycker jag ni ska göra ett försök på Nick Olesen i Södertälje. Var riktigt dominant en del matcher jag såg Sportklubben. Kostar väl en del men relativt billig. Borde kunna gå in i en andrakedja. Men det jag hört ska han bli kvar i SSK. Detta lag är både realistisk men ändå med en del uppsidor och skulle väl kunna kriga om topp-6.
I ”mitt” lag bröt jag med Solem, Asklöf och Lindelöf.

Ja det är tråkigt med corona och tid finns kan man säga. Hehe.

Ersson(Andrén)

Bertilsson-Björk
Sigalet-Berglund
Andersén-Hedberg
Ingman

Rödin-Scott-Danielsson
Molin-Vejdemo-Olesen
Persson-Ölund-Descheneau
Alcén-Pettersson-Mannberg
Westfält/Birgersson/Kvist
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Jo, det är klart att det är svårt att bli av med en utfyllnadskille som tjänar hundratusentals kronor i månaden, men skulle inte bli förvånad om man lyckas få iväg Jaedon till DEL. De som jag hade försökt med i Allsvenskan nu är Dahlén, Linus Karlsson och Hugo G förstås men han stannar ju i SSK. Antar att många försöker värva just de spelarna. Karlsson verkar även aktuell för AHL. Sen tror jag Ken Jäger kan bli bra över tid men kanske inte redo för SHL redan nu.

Hutchings och Johan Persson har ryktats lite löst till Brynäs. Persson har aldrig imponerat på mig men Hutchings skulle kunna vara intressant som utfyllnadsspelare/retsticka, om man behöver en sån.
Kommentera