Brynäs IF

715601 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2060269

Sv: A propósito de nada
Makita: Samtidigt är analytikern en person som kan göra laget mer prisvärt genom att ge viktiga inputs om avancerad statistik som är mer objektiv fakta än när man pratar med agenter, f.d lagkamrater och ser enstaka matcher med en spelare. Det räcker att analytikern hjälper Brynäs att göra ETT fynd, eller undvika EN galet överbetald floppvärvning för att man ska ha tjänat in det med råge, förutsatt att analytikern inte har drömlön men det tror jag inte.

Med den typen av input tror jag exempelvis inte att Brynäs hade gett ett fett 2-årskontrakt till Sigalet. När Sigalet värvades påpekade statistiknördarna här inne att han inte var värd pengarna sett till den avancerade statistiken, och med facit i hand är nog alla beredda att ge dem rätt.

Därför menar jag att investeringarna i en bra ledarstab, inklusive en statistiker, som kan hjälpa vid rekryteringar och dessutom få ut mer av spelarna som man faktiskt har är kloka investeringar. Det gäller även investeringar i J20-verksamheten som ökar deras chanser att utveckla spelare till A-laget. Däremot är jag också frågande till vad Dackell tillför i dessa dagar, jag förstår inte heller vad han gör, men det är ju tydligt att han inte ingår i ledarstaben kring A-laget, att han inte är spelarutvecklare som Ove molin, att han inte är statistiker och att han inte är sportchef.

Angående Pettersson och Ölund, så ska man inte glömma att Brynäs har tappat en hel del BP-spelare och att djupet i laget var för dåligt förra säsongen. Det är egentligen en annan diskussion än bristen på spetsen i andrakedjan, men Ölund har ju en roll i ett välfungerande PP och Pettersson är en bra breddspelare. Däremot är jag beredd att hålla med din kritik om det är meningen att Pettersson ska ha en framskjuten roll i laget, han är ingen spelare som kan leverera i en andrakedja sett till vad vi vet om honom. Jag tror som sagt fortfarande att vi kommer få se nya forwardsvärvningar, men att det kanske dröjer lite.
Kommentera