Brynäs IF

714305 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2060265

Sv: A propósito de nada
Peja: Vet inte vad spelarna kommer att tjäna men enligt
media ligger Petterssons lön på ca 125000
säg att Ölund kommer att tjäna ca 80 000 jag skulle tro på en högre lön.
Detta blir sammanlagt 205 000kr i lön för två spelare som sammanlagt gjort nio mål och 18 assist.
Min bedömning är att du kan hitta en bättre spelare till andrakedjan än dessa två tillsammans.

Lägg till att Brynäs numera har en analytiker vilket kan vara bra att ha men är en lyxtjänst i det läge vi befinner oss och det är även Dackes tjänst.

Lägger vi hop lönerna för dessa fyra hade vi kunnat vara med i racet om en landslagsspelare.

Jag vet vad jag hade föredragit och tror är bäst för lagbygget speciellt som det är lättare att hitta bredd spelare som Pettersson och Ölund under säsongen än en spetsforward om det skulle behövas.

Men detta är vad jag föredragit och varför jag inte har någon tilltro till Sundlöv han har faktiskt haft lite manöver utrymme och har då lagt pengar på breddspelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Makita: Om Brynäs kunde värva Kellman hade man känt lite hopp inför nästa säsong. Nu känns allt rätt så värdelöst.

Jag tror absolut på Peter Andersson och tror han definitivt kommer att lyfta Brynäs. Frågan är bara hur mycket vår ledarstab (som snart är lika stor som spelartruppen, och även här har man knutit upp diverse utfyllnadsaktörer som man inte har någon nytta av) kan lyfta laget.

Om man tittar på statistiken från förra året måste Brynäs förbättra sig med 25 poäng för att nå topp 8, från 60 till 85 poäng. I rena segrar är det 8 st till. Man tog 13 st tre poängare förra säsongen...

Är det rimligt att tro att Brynäs kan göra en sådan förbättring? Det känns väldigt avlägset.

Sen en annan "sanning" som finns härinne är ju att man bara har i kalkylen att Brynäs blir bättre. Alla andra lag verkar stå stilla. Jag tror absolut att BRynäs kommer att bli bättre under Andersson men precis som Brynäs försöker ALLA lag att bli bättre. Brynäs har en lång väg att vandra.

Jämför lite med Oskarshamn, dom kommer troligtvis att bli bättre nästa år. Men kommer dom bli bättre än någon av de sista två platserna - absolut inte. Kommer Brynäs att bli 25 poäng bättre - troligtvis inte.

Dessutom, för att nå en åttonde plats måste man passera 4 lag till är det rimligt att tro att det är möjligt? Kanske. Man får hoppas på att andra lag blir sämre.

Kommer något av topp 8 lagen att bli sämre? Kanske. Blir dom 25 poäng sämre? Troligtvis inte. Kan ett topp 8 lag tappa 10 poäng och Brynäs äta igen 15 poäng det är kanske rimligare.

7:a och 8:a kom Frölunda och Örebro. Har svårt att tro att något av dom lagen blir såå mycket sämre. Frölunda gjorde en dålig säsong och Örebro har värvat bra.

Så Brynäs får inrikta sig på plats 9 eller 10 tror jag. Vilka har man framför sig från förra året? Malmö, Växjö och Linköping. Malmö kan absolut bli sämre, så där är ett lag. Växjö känns lite osäkert medan Linköping gjorde en riktig "håll käften-värvning" i Ljungh.

För att sammanfatta: Brynäs kan säkert bli bättre nästa säsong med andersson, men räcker det med enbart honom för att lyfta ens till play in? En värvning av Kellman hade helt klart hjälpt till.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Samtidigt är analytikern en person som kan göra laget mer prisvärt genom att ge viktiga inputs om avancerad statistik som är mer objektiv fakta än när man pratar med agenter, f.d lagkamrater och ser enstaka matcher med en spelare. Det räcker att analytikern hjälper Brynäs att göra ETT fynd, eller undvika EN galet överbetald floppvärvning för att man ska ha tjänat in det med råge, förutsatt att analytikern inte har drömlön men det tror jag inte.

Med den typen av input tror jag exempelvis inte att Brynäs hade gett ett fett 2-årskontrakt till Sigalet. När Sigalet värvades påpekade statistiknördarna här inne att han inte var värd pengarna sett till den avancerade statistiken, och med facit i hand är nog alla beredda att ge dem rätt.

Därför menar jag att investeringarna i en bra ledarstab, inklusive en statistiker, som kan hjälpa vid rekryteringar och dessutom få ut mer av spelarna som man faktiskt har är kloka investeringar. Det gäller även investeringar i J20-verksamheten som ökar deras chanser att utveckla spelare till A-laget. Däremot är jag också frågande till vad Dackell tillför i dessa dagar, jag förstår inte heller vad han gör, men det är ju tydligt att han inte ingår i ledarstaben kring A-laget, att han inte är spelarutvecklare som Ove molin, att han inte är statistiker och att han inte är sportchef.

Angående Pettersson och Ölund, så ska man inte glömma att Brynäs har tappat en hel del BP-spelare och att djupet i laget var för dåligt förra säsongen. Det är egentligen en annan diskussion än bristen på spetsen i andrakedjan, men Ölund har ju en roll i ett välfungerande PP och Pettersson är en bra breddspelare. Däremot är jag beredd att hålla med din kritik om det är meningen att Pettersson ska ha en framskjuten roll i laget, han är ingen spelare som kan leverera i en andrakedja sett till vad vi vet om honom. Jag tror som sagt fortfarande att vi kommer få se nya forwardsvärvningar, men att det kanske dröjer lite.
Kommentera