Brynäs IF

712156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2060283

Sv: A propósito de nada
Makita: Om Brynäs kunde värva Kellman hade man känt lite hopp inför nästa säsong. Nu känns allt rätt så värdelöst.

Jag tror absolut på Peter Andersson och tror han definitivt kommer att lyfta Brynäs. Frågan är bara hur mycket vår ledarstab (som snart är lika stor som spelartruppen, och även här har man knutit upp diverse utfyllnadsaktörer som man inte har någon nytta av) kan lyfta laget.

Om man tittar på statistiken från förra året måste Brynäs förbättra sig med 25 poäng för att nå topp 8, från 60 till 85 poäng. I rena segrar är det 8 st till. Man tog 13 st tre poängare förra säsongen...

Är det rimligt att tro att Brynäs kan göra en sådan förbättring? Det känns väldigt avlägset.

Sen en annan "sanning" som finns härinne är ju att man bara har i kalkylen att Brynäs blir bättre. Alla andra lag verkar stå stilla. Jag tror absolut att BRynäs kommer att bli bättre under Andersson men precis som Brynäs försöker ALLA lag att bli bättre. Brynäs har en lång väg att vandra.

Jämför lite med Oskarshamn, dom kommer troligtvis att bli bättre nästa år. Men kommer dom bli bättre än någon av de sista två platserna - absolut inte. Kommer Brynäs att bli 25 poäng bättre - troligtvis inte.

Dessutom, för att nå en åttonde plats måste man passera 4 lag till är det rimligt att tro att det är möjligt? Kanske. Man får hoppas på att andra lag blir sämre.

Kommer något av topp 8 lagen att bli sämre? Kanske. Blir dom 25 poäng sämre? Troligtvis inte. Kan ett topp 8 lag tappa 10 poäng och Brynäs äta igen 15 poäng det är kanske rimligare.

7:a och 8:a kom Frölunda och Örebro. Har svårt att tro att något av dom lagen blir såå mycket sämre. Frölunda gjorde en dålig säsong och Örebro har värvat bra.

Så Brynäs får inrikta sig på plats 9 eller 10 tror jag. Vilka har man framför sig från förra året? Malmö, Växjö och Linköping. Malmö kan absolut bli sämre, så där är ett lag. Växjö känns lite osäkert medan Linköping gjorde en riktig "håll käften-värvning" i Ljungh.

För att sammanfatta: Brynäs kan säkert bli bättre nästa säsong med andersson, men räcker det med enbart honom för att lyfta ens till play in? En värvning av Kellman hade helt klart hjälpt till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Skulle kunna tänka mig en sådan här kedja Jaedon-Molin-Pettersson och med Berglund och Ingman som backar.
Det borde gå att få igång målskyttet på Jaedon och sedan låta han ha en ganska fri roll.Jaedon gjorde 18 poäng sin första Shl säsong och får han rätt spelare omkring sig kan han säker göra 30 plus samtidigt som någon annan spelare får tänka hemåt så kan det bli bra.
Pettersson och Berglund är ju lite jobbiga typer att möta så de kan säkert vinna puckar och få fram dem till Molin
och Jaedon som kan utnyttja det i poängprotokollet.
Alternativ byta ut Molin i mot Ölund.
Får vi igång en producerande andrakedja samtidigt med ett bättre försvar kan du ha dina åtta vinster.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Vi kan hanka oss fram via topp 10 och då känns det inte lika avlägset längra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag tycker inte man ska värva Kellman. Habil spelare men något överskattad... Lite för hypad härinne i mina ögon. Dessutom inte den spelartyp vi behöver med hänvisning till det ekonomiska... Nä hoppas mormor lägger äggen i en annan korg...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ganska säker på att vi inte kommer få se Kellman i Brynäs, då den centerplatsen är vikt åt Molin. Får hoppas och hålla tummarna att Sundlöv kan hitta en riktig sniper istället.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fast om Brynäs räknar med att tappa 25-30 mkr i intäkter (25%).
Då blir det ju begripligt varför man inte kan konkurrera om de dyraste spelarna. Att ens behålla samma spelarbudget som förra säsongen, låter ju då ändå riskabelt.

Att få ett sånt tapp i intäkter fast vi spelar kvar i SHL.
Och om man då räknat med att tv-pengarna inte minskar.
Då kan man ju tänka vad en nedflyttning till allsvenskan skulle kosta.
Kommentera