Brynäs IF

714150 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2060594

Sv: A propósito de nada
Peja: En tanke jag fått på sistone:
Lag som har stora ekonomiska problem har sagt upp alla spelarkontrakt. Spelarna har rätt att lämna, men i många fall omförhandlas kontrakten. Vore inte det ett smart sätt att kringgå problematiken med alla dåligt skrivna kontrakt vi sitter på? Visserligen finns risken att vi blir av med spelare vi gärna vill behålla, men jag är ändå övertygad om att vinsten att bli av med 7-8 skitkontrakt är större.

Förstår att det är en jättestor sak att göra. Uppstår säkert massor med annan problematik, t.ex. att Brynäs rykte försämras i hockeyvärlden i stort. Vem vågar skriva kontrakt med Brynäs efter att man gjort något sånt? Osv. Men en kittlande tanke i alla fall. Skulle man gått den vägen hade man nog behövt göra det för en månad sedan, nu är det för sent gissar jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Känns som en sån sak som SHL-klubbarna i så fall gemensamt borde ta beslut om, men om alla sänker sina avtal med samma procentsats kommer ju de dåliga avtalen fortfarande vara lika dåliga relativt sätt. Sen ska man nog inte glömma att spelarna förmodligen måste jobba heltid under tävlingssäsongen för att den sportsliga biten ska kunna bedrivas på ett bra sätt, den besparingen som Brynäs gör genom att deltidspermittera spelarna kommer därmed inte gå att fortsätta med när säsongen börjar.

Idag bekräftade även Sundlöv att han vill ha in 1 back och 1 forward till, och att Bertilssons erbjudande kvarstår - men inte hur länge som helst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Får man göra det hur som helst? Det är väl ofta en sista åtgärd när man verkligen inte har pengar för att betala löner. Facket skulle nog ha en del att säga om det.
Skulle dock vilja se att spelarfacket och SHL går in med en lösning där alla löner över sig exempelvis 50k/månad går ner med en viss procent. Till exempel 20% under perioden då ingen publik tillåts och sen går den tillbaka till 100% när publiken är välkommen igen. Även fast klubbarna kommer få förluster ven när publiken kommer tillbaka så skulle det ändå spara lite pengar.
Kommentera