Brynäs IF

713978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2062280

Sv: A propósito de nada
Mike.F: Det finns ingen anledning för oss Brynäsfans att prata om SM-guld. Först och främst ska vi till slutspel och det har varit utmaning nog de senaste åren. Väl framme i slutspel kan vi börja drömma igen.

2 stora övergångar i SHL igår: Lassie lämnar Luleå och Rosén återvänder till Växjö. Intressant att se om Rosén kan få igång Gynge också, då är det nästan som två nyförvärv i ett. Samtidigt lite varningsflagg på att göra en till åldrande spelare till en av de bäst betalda i laget, som säkerligen lär vara fallet med både Rosén och Gynge.

Skulle vara kul om Gynge kom igång igen, minns honom från Bajen J20 när de var urfattiga och Boorken tog honom till Brynäs. Han hade inte skridskoåkningen men han hade offensiva skills redan då. Med bättre tålamod hade Brynäs haft en 20-målsskytt där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Enda positiva just nu är att tre lag i nuläget ser sämre ut än Brynäs.
Vi slutade 12 förra säsongen och Linköping 11 efter en stark avslutning med bla värvningen av Junland och sedan fyllt på truppen med spets.
Växjö som slutade på plats 10 och har värvat Rosen.

Alla lag övriga lag utom Malmö som kom framför oss i serien har trotts spelar tapp på vissa håll trupper som ser bättre ut än Brynäs lagbygge redan nu och vi kan förvänta oss mera spets på sina håll.

Sundlöv har värvat Pettersson,Hedberg och Berglund till ett lag som slutade på plats 12 förra säsongen.
Forwardsidan är i princip stängd om inte Sallinen lämnar men vi ska vara försiktiga med vad vi önskar Sallinen kom trots allt fyra i Brynäs poängliga och det är inte alldeles säkert att Sundlöv kommer att hitta en vassare spelare om Sallinen lämnar.
Sundlöv har haft vissa möjligheter att vässa truppen men han har valt att satsa på Pettersson och Ölund så vi får verkligen hoppas att något händer i deras poängproduktion som varit tämligen begränsad.

Om man inte har ekonomin hade jag tyckt det vore smartare att satsa på en spets i detta läge än dessa två.
Det brukare i regel var lättare att hitta den typen av spelare längre fram.
Sedan återstår att se vad som händer med Bertilsson.
Vi får hoppas att de analytiska resultaten visar att de spelarna som Sundlöv värvat är de spelarna Brynäs behöver vilket det faktiskt kan finnas viss chans till.
Vi får verkligen hoppas att vi inte har anställt en analytiker som i November kommer peka på att Brynäs behöver spets till lagbygget för då är loppet kört denna säsong att värva en spets.
Kommentera