Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2062902

Sv: A propósito de nada
Peja: Källan till det är personen som numera står i entren och tar betalt, så den personen vet vad som gäller. Dessutom, använd logik, varför skulle snittet gå ned rejält detta år då vi värvat flera världsstjärnor som toppar poängligor, spelar gladhockey och gör flest mål i serien - jämfört med ifjol då det gick mycket mycket sämre. Hur som helst, jag kommer inte kunna lägga fram absoluta bevis här på nätet, så du får helt enkelt lita på min källa, eller inte göra det :-) Den som tittade på matcherna vet att det inte var 224 åskådare där i snitt ifjol dessutom.

I vilket fall som helst är det ett helt nytt spel nu när åskådarna måste betala och det satsas på laget. Om det inte blir något lyft under kommande säsonger, så är det tveksamt om det någonsin blir det. Positivt dock att hockey-gymnasium för damer startas i gävle i höst, behövs flickspelare från hela regionen på sikt för att bli bäst!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lesky: Jag vet inte hur det ligger till men det kan säkert stämma. Eftersom matcherna går på tv skulle publiksnittet kunna ha blivit lägre samtidigt som intresset ökat. Men 175 personer per match är oavsett vilket inget imponerande publiksnitt och verkligen inte en siffra som motsvarar de resurserna som läggs på laget. Jag befarar att man har börjat i fel ände, tror det hade varit smartare att lägga dessa resurser på att få fler flickor att börja spela hockey. Eftersom talangfulla spelare spelar i högsta serien från väldigt tidig ålder går det dessutom att få mycket snabbare effekt på en barn och ungdomssatsning på damsidan än herrsidan. Att få ett lag bestående av lokala förmågor som slåss om guldet tror jag hade genererat mycket större intresse än massa importspelare. Det känns som att Brynäs försöker köpa till sig snabb framgång. Är medveten om att tesen är att stjärnorna ska inspirera småtjejer, men jag tror den tesen är tveksam av samma anledningar som många fotbollstjejer idoliserar Messi och Zlatan istället för Marta.
Kommentera