Brynäs IF

712665 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2062898

Sv: A propósito de nada
Lesky: Vad har du för källa till det där med 190 sponsorbiljetter och hur många av dem som inte gick?

Ja, att ett företag ser det som lönsamt att visa matcherna på tv är självklart positivt. För att förstå om det är långsiktigt hållbart skulle man dock behöva få reda på tittarsiffrorna.

Jag har sett en del dammatcher föregående år eftersom jag har känt en del spelare, men nu när jag inte känner någon går jag inte längre dit. Om jag går dit vore det av ren plikt men det tycker jag är ett dålig motiv till att utöva ett fritidsintresse.

Angående relationen mellan damlaget och fansen. Målgruppen här är ju personer som redan är supportar (av herrlaget). Frågan är om det inte vore smartare att försöka nå ut till nya målgrupper istället, de som inte är så intresserade av hockey överlag. De som redan är inbitna är väldigt svåra att få till damhockeyn, har jag en känsla av.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
” Vad har du för källa till det där med 190 sponsorbiljetter?”

” Frågan är om det inte vore smartare att försöka nå ut till nya målgrupper”

Jag vet att brorsan sa att Erika personligen stod i en entré på Sandvik och delade ut gratisbiljetter till alla (anställda utgår jag ifrån) som önskade.
Sen vet jag inte om det var en gång eller flera,
Inte omöjligt att några tar biljetter för att det är gratis typ.
Men att sammanställa detta match för match/säsong publikt känns väll lite utöver vad föreningen behöver informera om - så ”källa” kanske är muntlig information över en kopp kaffe som lesky tagit del av och inget mer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Källan till det är personen som numera står i entren och tar betalt, så den personen vet vad som gäller. Dessutom, använd logik, varför skulle snittet gå ned rejält detta år då vi värvat flera världsstjärnor som toppar poängligor, spelar gladhockey och gör flest mål i serien - jämfört med ifjol då det gick mycket mycket sämre. Hur som helst, jag kommer inte kunna lägga fram absoluta bevis här på nätet, så du får helt enkelt lita på min källa, eller inte göra det :-) Den som tittade på matcherna vet att det inte var 224 åskådare där i snitt ifjol dessutom.

I vilket fall som helst är det ett helt nytt spel nu när åskådarna måste betala och det satsas på laget. Om det inte blir något lyft under kommande säsonger, så är det tveksamt om det någonsin blir det. Positivt dock att hockey-gymnasium för damer startas i gävle i höst, behövs flickspelare från hela regionen på sikt för att bli bäst!
Kommentera