Brynäs IF

705109 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2062894

Sv: A propósito de nada
Peja: Gällande publiken, följande gäller:

Innan i år kunde man gå in på seriekortet för SHL. Genom entrén kom då i genomsnitt 60 personer men då la föreningen på ca 190 biljetter som var köpta av sponsorer (som typ aldrig dök upp). Detta gjorde att snittet förra säsongen var högre än i år. MEN denna säsong hade damerna eget seriekort (kostar 500 kr inkl. slutspel) och man kan inte längre gå in på seriekortet för SHL. Snittet som blev denna säsong är alltså folk som kommit in genom entrén (+10) som brukar läggas på för de som kommer in senare och går in bakvägen. (då entren stängt)

Under denna säsong har man slutat "krydda" publiksiffrorna med sålda sponsorbiljetter och räknar istället endast de som verkligen är på plats. Vilket innebär att man gått från att ca 60 personer varav många inte betalade till 175 i snitt som faktiskt betalar.

Jag har sett att media och typ Brynäs Svenska fans sida inte haft koll på detta utan istället trott att intresset minskat och tagit fram motorsågen.

Att tröjorna säljer för mer pengar är såklart delvis pga Brynäs egna social medier och alla fans kan se matcherna på TV och det är väl bra? Jag menar, att bygga en relation mellan damlaget och fansen är ett måste för att bygga upp status och intresse för damlaget på lång sikt!

Jag förstår såklart din poäng gällande publiken, det är helt avgörande att det sker en ökning där för att komma framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lesky: Vad har du för källa till det där med 190 sponsorbiljetter och hur många av dem som inte gick?

Ja, att ett företag ser det som lönsamt att visa matcherna på tv är självklart positivt. För att förstå om det är långsiktigt hållbart skulle man dock behöva få reda på tittarsiffrorna.

Jag har sett en del dammatcher föregående år eftersom jag har känt en del spelare, men nu när jag inte känner någon går jag inte längre dit. Om jag går dit vore det av ren plikt men det tycker jag är ett dålig motiv till att utöva ett fritidsintresse.

Angående relationen mellan damlaget och fansen. Målgruppen här är ju personer som redan är supportar (av herrlaget). Frågan är om det inte vore smartare att försöka nå ut till nya målgrupper istället, de som inte är så intresserade av hockey överlag. De som redan är inbitna är väldigt svåra att få till damhockeyn, har jag en känsla av.
Kommentera