Brynäs IF

713109 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2063690

Sv: A propósito de nada
Detta har säkert ältats här genom årens lopp men jag har sett att det finns en del som vill minska riskerna i SHL, Garpenlöv bland annat. Vad tror ni detta skulle göra för svenska talanger? Skulle NHL plocka dom tidigare för att dom redan är redo för mindre rink eller skulle dom låta talangerna vara kvar i sina klubbar och mogna här istället för att ha ett acklimatiseringsår på andra sidan?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Soffdomaren: Det kan väl förstås vara en fråga om tycke och smak (tycker själv nordamerikansk hockey är bedövande tråkig att se på), men det finns kanske fler aspekter på att apa efter vad de gör på andra sidan pölen. Vi har haft X antal spelintelligenta transatlanter i klubben, stundtals dominanta i det de gör, de platsar inte i NHL... Är rinkmåttet en (ej nödvändigtvis enda, eller dominerande) faktor? Det finns förvisso hela serier där som inte skulle platsa i SHL heller, men varför skulle den europeiska hockeyn vara en blek NHL-kopia, när den (nästan) är en egen sport i sin egen rätt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Soffdomaren: Tror inte det skulle bli någon skillnad kring hur NHL agerar. Det finns så mycket annat med att flytta till Nordamerika som är minst lika viktigt som rinkstorleken. Det är ofta en mognadsfråga på individnivå snarare än en fråga om att anpassa sig till en mindre isyta. Det är inte enkelt för en ung grabb att flytta till andra sidan världen.

Sen skulle det kosta mycket att implementera mindre isytor på ett vettigt sätt i Sverige, det är ju extremt orealistiskt och osannolikt att hockeysverige skulle prioritera det nu i dagens tuffa ekonomiska läge.

Det som jag kan tycka är att klubbarna borde få större frihet att välja själva hur isytan är i deras arena. Om en klubb vill ha mindre is borde de få ha det. Inom fotbollen är det ganska stor variation på planstorlekarna, det skapar variation i spelet också.
Kommentera