Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2065758

Sv: A propósito de nada
Huge: Wow, grattis, ett lag med mycket kortare historia ligger på platsen bakom Brynäs med drygt 100 poäng. Samtidigt har HV tagit 4 SM-Guld under 2000-talet och vunnit serien 5 gånger under samma period. Hur ligger vi till där? Kan vi sluta låtsas som att de inte gör något väldigt mycket bättre än oss.

Brynäs och brynäsare älskar verkligen att leva i det förflutna. Det är delvis därför vi ligger som vi gör allt som oftast. Hybrisen har inga gränser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Nej, "leva i det förflutna" håller inte för Brynäs. Det gäller att fullt ut leva i sin samtid. Däremot vara högaktligen stolt över det förflutna det kan brynäsare med all rätt vara för all framtid. Ingen kan nånsin ta ifrån föreningen dess gyllene förflutna- Även om den verkliga storhetstiden börjar ligga långt bakåt i tiden,
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Hade vi vunnit den jämna finalen 2017 när HV avgjorde med ett slumpmål på tennis så hade det stått 3-3 i antalet erövrade guld, om vi i princip räknar vårt guld 1999 som taget under 2000-talet.
Större än så är inte skillnaden ibland mellan det som räknas och inte räknas.

Angående skillande i poäng mellan HV och Brynäs i maratontabellen så blir det orättvist att jämföra rakt av, eftersom HV under stor del av hela sin existens i Elitserien/SHL har fått 3 poäng för vinst.
Brynäs har under stor del av samma tid bara fått 2 poäng för vinst, därför är skillnaden i poäng i maratontabellen egentligen mkt större än de 100 som du talar om.

Bara för att ge lite perspektiv och rättvisa på saker och ting, när du enbart utifrån poäng i maratontabellen och antalet tagna guld försöker argumentera för hur mkt bättre HV har lyckats i hockeyhistorien jämfört med Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Det är bara att acceptera att utvecklingen sprungit ifrån föreningen. Det är ett under att Brynäs hållit sej kvar i högsta serien så länge. Jag ser inget som tyder på att Brynäs är kvar i SHL om 5 år. Gävleborg har inte förutsättningarna för lag i SHL eller fotbollsallsvenskan.
Kommentera