Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2072414

Sv: A propósito de nada
{xxx BIF xx}: Dom flesta lag har en spelarutvecklare på individuell nivå och ska man vara relevant för spelare i en liga som framför allt är en utvecklingsliga så behöver man nog en spelarutvecklare för att konkurrera.

Jag har svårt att se att Dacke skulle skrivit ihop treårsplanen, det är ju en plan som inte enbart rör sporten utan hela föreningen och alla verksamheter.

Jag har ingen anledning att tro att det betalas överlöner, det blir lite spekulativt.. Sjödin har varit i 4-5 seniorlag, han har dessutom skött den sportsliga verksamheten i Valbo HC med hockeygymnasium bland annat. Molin har haft två head coach jobb i SHL. Det känns som en helt ok uppsättning på juniorsidan.
Det man kan säga om Molin, Sjödin och Dackell är att samtliga har klivit upp en nivå i hierarkin när klubben bett om det. Trots att det kanske inte är den roll man önskat eller anställt för. Man har tagit ansvar i tider när det blåst snålt och visat ledarskap. Sen kanske man inte riktigt räckt till (Molin undantaget kanske), men det visar ändå på karaktär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz:
Det var Dackell den som fick i uppgift att LÄGGA GRUNDEN för 3resp10års planen. Inte forma den dock.

Jag ser att:
Frölunda har en Dir. of Player Development / Youth Hockey Supervisor.
Leksand har en Youth Hockey Supervisor.
Linköping en Skills Coach.
Örebro en Development Coach.
Och sen har vi Brynäs.
Jag antar det är motsvarade tjänster.
5 av 14 lag. Känns inte alls som om alla har det som du påstår.

Jag anser att det är betydligt viktigare att ha spets som kan bära laget framför en massa ryggdunkare utöver tränarstaben med HeadC och AssC.
Annars kunde vi dubbla ut tränarstaben och köra fler junisar om det är vägen fram till ett topp 4 lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: De tre är även stora förebilder med deras meriter som spelare och deras hockey kunskaper bör räcka till på junior nivå.De borde vara som klippt och skurna för att utveckla yngre spelare på juniornivå.
Möjligtvis att de är lite dyra men troligtvis inte så mycket dyrare så att det inte är värt att ha dessa kvar i föreningen.Hoppas även de kommer att ha ett bra samarbete med Peter A för att underlätta övergången till Shl.
De har en fördel redan från start vilken junior lyssnar inte på en tränare som exempelvis Molin med hans spelarmeriter.
Kommentera