Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2074439

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Sjukt tråkigt. Han är en så bra kille och en användbar spelare. Gick till exempel in och gjorde det gryt i en fjärdekedja när vi gick till final och var en av våra bästa forwards när vi gick upp i SHL(missade dock kvalserien pga annan skada). Så tråkigt med alla dessa hjärnskaknngar som både ni och vi varit med om på senare år och som jag ser det hockeyns största problem. Något måste göras(ja man försöker väl hela tiden).

Sen är det väl på plats att jag kommenterar Bulan och Brynäs. Som sagt tidigare så har han nog högst potential i SHL. Han gjorde en bra säsong hos oss men var ändå lite av en besvikelse. Han ledde inte laget så som man kan förvänta sig och så som till exempel Dick gjorde när han kom in. Sen fick vi väl skohorna in honom i laget. Han passade inte riktigt in i Robban Olssons sätt att spela hockey på. Jag tror han kommer passa perfekt i Peter Anderssons hockey. Funkar hans rygg bra och han får träna bra borde han vara en toppspelare i ligan men han hade lite skavanker till och från under hela säsongen och han blir inte direkt yngre.

Ni ser ut att ha ett riktigt bra lag på pappret men lite konstiga värvningar kan jag tycka. Både Nyberg och Kristofer Berglund när ni skulle ta in Bertilsson? Att värva så man har 9 seniorbackar mitt under en pandemi känns dyrt och onödigt. Hur tänkte man där. Fortfarande också en väldigt baktung backsida.

Sen hur ska Peter Andersson klara av att spela ett mer spelförande spel. För ska ni bli ett topplag vilket man kräva med en av seriens dyraste trupper så bör man föra spelet mer än vad både ni och Peter gjort. Kommer han utveckla sin spelidé från hur Malmö spelade? Malmö blev väldigt ofta räddade av Alsenfelt under Peters tid där. Utan Alsenfelt(med en mer ordinär målvakt) skulle nog inte Peters eftermäle i Malmö värderas så högt.

Ska bli spännande att se. Ni bör bli ett topp-6 lag denna säsong och kraven både i truppen och bland supportrar ska ligga där. Men vad händer om ni börjar sladda igen och ligger runt den vanliga tionde-elfteplatsen kring jul? Får Peter gå då och in med Sjödin eller liknande båset? Ska iaf bli väldigt spännande att se. Så här höga krav har ni inte haft sen säsongen 17/18 då ni skulle kapitalisera på finalplatsen.

Torsdagens match mot ett stukat DIF ska väl iaf bli en walk in the park.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk: Jag tror och hoppas att Peter skall kunna implementera ett fungerande spelsystem kommande säsong. Men du har helt rätt i detta med Alsenfelt. En riktigt bra målvakt kan definitivt hjälpa en tränarkarriär en hel del på traven.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Ja det är ett mysterium hur Sundlöv tänkt angående backsidan och det är synd att ingen journalist har tillräcklig kompetens att se hur snedbyggt detta lag är och ställer frågor utifrån det.
Kommentera