Brynäs IF

713250 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2076142

Sv: A propósito de nada
Mattson: Råkade stöta på denna artikel i ämnet. Överlag svårt att se en korrelation mellan försäsongsresultat och SHL-tabellplacering.

Verkar dock som att lagen som är allra sämst på försäsongen överlag får svårt i SHL, vilket är rimligt, eftersom det antagligen handlar om stormiga förhållanden (tränare, spelare, massa skador) som gör att man kommer sämre förberedda till säsongen. Lite som Djurgården nu. Deras stora problematik är ju egentligen inte resultaten utan att massvis med spelare är skadade och därmed inte kan förbereda sig enligt planerna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Försäsongen är oviktig resultatmässigt men starten av serien är livsviktig utifrån var vi kommer hamna. Så spelet måste sitta någorlunda (bättre än för likvärdiga motståndare) i de sista träningsmatcherna.
Brynäs chans att komma före t.ex. Djurgården ligger väl just nu i att de har så många spelare borta och får sämre förutsättningar inför säsongsstarten. Det kan iofs ändras om SHL skjuter fram starten till början av oktober.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hur spelet ser ut är givetvis viktigare än resultat under försäsong (tvärtom under serien). Uppfattar inte att det är resultatet från igår som skaver. Det var ju smickrande för Brynäs. Men jag minns hur orolig jag var efter förra årets försäsong. Och den var spelmässigt exakt som seriespelet.
Kommentera