Brynäs IF

714624 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2076145

Sv: A propósito de nada
Peja: Försäsongen är oviktig resultatmässigt men starten av serien är livsviktig utifrån var vi kommer hamna. Så spelet måste sitta någorlunda (bättre än för likvärdiga motståndare) i de sista träningsmatcherna.
Brynäs chans att komma före t.ex. Djurgården ligger väl just nu i att de har så många spelare borta och får sämre förutsättningar inför säsongsstarten. Det kan iofs ändras om SHL skjuter fram starten till början av oktober.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huss: Absolut, det håller jag helt med om. I slutet av försäsongen måste taktiken såklart sitta bättre än nu. Att sätta en ny taktik är ju en process, och man tar säkerkligen steg i den processen i varje träning & träningsmatch.

Tycker ändå det är konstigt att göra liknelser till de senaste åren.

För 2 år sedan hade vi en oerfaren huvudtränare som ändrade taktiskt upplägg helt på försäsongen, vilket ju knappast är ett framgångsrecept eller särskilt trovärdigt.

För 1 år sedan hade vi en oerfaren huvudtränare som försökte implementera ett spel som han egentligen inte trodde på, men som föreningen trodde på, och som spelarmaterialet inte behärskade. Inte heller det ett framgångsrecept.

Nu har vi en erfaren tränare som har ett taktiskt upplägg som han, spelarna och föreningen tror på. Och jag skulle också vilja påstå att truppen är bättre än för 1 år sedan. Så tycker ändå att förutsättningarna att lyckas nu är bättre än de senaste åren.

Sen är den rekordlånga försäsongen knepig för alla och det blir ju ännu svårare att planera i.om att säsongsstarten fortfarande kan komma att skjutas upp. Det återstår ju att se vilket försäsongsupplägg som visar sig vara bäst, det vet ingen just nu.
Kommentera