Brynäs IF

713781 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #207857

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Wennman har väl sammanfattat sin besvikelse över Brynäs i sin krönika. Min uppfattning är väl snarlik hans. Jag haussade inte det här laget innan säsongen men trodde på det som ett mittenlag. Det var fel. Brynäs årgång 2002/03 är mycket, mycket sämre än så.

Men samtidigt anser jag serien vara ganska jämn. Nog för att det är kapacitetsmässigt är klasskillnad mellan flera lag tog faktiskt Brynäs 4 av totalt 12 poäng mot Färjestad. Relativt jämna matcher var det dessutom. Från match till match behöver det inte skilja så mycket och vissa motståndare kan passa "bättre". Men det är ändå en j-a skillnad mellan just BIF och FBK. Ett slutspel skulle vittna om det senare (som vi "slipper" plågas igenom i år). Annat exempel är annars Frölunda. Brynäs var ju helt chanslöst i alla möten med Frölunda denna säsong (jorå, Brynäs kommer att torska sista mötet också).

Jag tycker att Brynäs håller en riktigt låg klass i år. Sämst någonsin kan jag inte uttala mig om - så gammal är jag inte - men detta kommer att bli andra gången Brynäs får kvala. Någonsin. Laget i år är MYCKET sämre än det med Dackell, Modin och grabbarna som kvalade då.

Men visst - PÅ FÖRHAND - på papperet ser det inte skrattretande ut. 2 bra nyförvärv i Anger och Miettinen. Laitinen helt ok. På papperet ser jag också att nyckelspelare som Larsson, Molin, Kyrö, Luovi och Djoos är med. Spelare som jag tycker redan säsongen innan börjat tappa i kapacitet. Men det är helt omöjligt att veta om de kan lyfta sig igen, därav mitt tips om en mittenplacering i höstas. Med facit i hand har alla varit fruktansvärda besvikelser. Molin är den enda som skulle tänkas bli bättre i framtiden - men jag är tveksam.

Sedan väljer man att värva Nylander och Karjalainen för att ersätta skadade spelare. Nylander? Sparkad spelare från Brynäs 1999 platsar tydligen igen (ok, med facit i hand - han har tillfört laget något). Karjalainen? Hade tänkt lägga av med elithockeyn. Platsar också.

På papperet idag, Huge, för att svara på din fråga. Nej, det imponerar inte. Ett par bra spelare. Många föredettingar! "Utfyllnadsspelarna" håller inte heller måttet. Sammanfattningsvis: Jag är tveksam att Brynäs håller elitserieklass. Kvalserien svarar på den frågan (jag säger: 50/50 för fortsatt spel för Brynäs).

Jag fortsätter att svara på Huges frågor. "Eskoäventyret" som du kallar det satte laget tidigt i underläge men jag ser inte Esko som den stora anledningen till (den fortsatta) kräftgången. Är det t.ex. Eskos fel att det ser ännu sämre ut idag än då han ledde laget? Jag menar, Brynäs hittade ju till ett visst grundspel efter hans tid och spelade dugligt ett tag. Nej, skyll inte på Esko.

Långtidsskador har påverkat laget, ja. Tveklöst. En ännu större anledning för Brynäs att värva bra spelare under säsongen.

Tro mig, känslan jag har haft under hela den här säsongen men även delar av den förra har tyvärr mynnat ut i en dyster verklighet. Brynäs är t.o.m. sämre idag än jag kunde föreställa mig på så kort tid (med tanke på det lyckosamma guldet 99). Visst har jag rätt och jag förstår att du, Huge, känner dig träffad som hela tiden försvarat laget (och märkligt nog fortsätter försvara laget. Mycket märkligt). Jag hade hellre haft fel. Tro mig...
Kommentera