Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Wennman sågar!!

208797 · » Till forumet


Sv: Wennman sågar!!
Hugin:
Allt är möjligt, Hugin...

Hur ser egentligen sammansättningen av styrelserna ut i tex FBK, Skansen och VFHC?

Här har du Skansens styrelsemedlemmar:
Mats Larsson, ordförande
Född 1957
Partner, Ernst & Young AB Law
Styrelseledamot sedan 2002

Hasse Breitholtz
Född 1949
Styrelseordförande, BMG UK & Ireland

Göran Fritzell
Född 1941
Finansdirektör, SSAB Finans

Jan-Olov Eriksson
Född 1936
Vice ordförande, Svenska Jobs & Society
Styrelseledamot sedan 1996

Thomas Johansson
Född 1948
Styrelseordförande, EMA Telstar AB
Styrelseledamot sedan 1992

Kalle Lilja
Född 1957
Försäkringsmäklare
Styrelseledamot sedan 1994

Kurt Sjölander
Född 1947
Styrelseledamot sedan 1989 (ej 1991-1994)

Carl-Henric Svanberg
Född 1952
VD och koncernchef, Assa Abloy AB
Styrelseledamot sedan 2000

Pelle Bergström, hedersledamot"


Sportkompetensen?
Kalle Lilja, åtminstone...


Ett år kvar... det låter som ett fängelsestraff.

Det räcker med den cirkus som är i Brynäs, något tivoli finns det inte plats för.
Widorsson behöver alla sina krafter att rädda Furuviksparken.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo:

Du får väl lov att sända ditt förslag till Herr Ordförande i valberedningen. Han torde väl vara sömnlös vid det här laget.
Jag är dock rädd för att han, i sedvanlig ordning, bara hittar kandidater inom kommunen. Dom kan inte tillföra ett förbannade dugg.
Lasse Johansson kan med fördel bytas ut mot någon med stor hockeykompetens, den enda kompetens du, av någon anledning, anser vara oviktig i styrelsen. Visserligen är sportchefen adjungerad, men det är långt från samma sak.
Sen finns det ju dom som har ett åt kvar, tyvärr, hur gör man med dom?
Ni är bra, men ni ska bort torde vara ett bra alternativ där. Tänker främst på Tivolidirektören.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
lucky luke:
Jorå, Hovelius skulle vara ett viktigt tillskott till organisationen, speciellt med tanke på alla skador. Det finns mycket att bita i på det medicinska området i Brynäs. Han gör sig bäst på det operativa området...

Ja, Kent-Åke har pondus som en äkta hälsing!

Virus är rätt man av de du nämner!

Nylander.
Han jobbar och sliter rätt bra!
Men det är inget arbetsläger i Gulag.
Det är Sveriges mest spelande hockeylag vi pratar om...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Vi säger nu att vi klarar KS (vilket jag är säker på) tror ni att något kommer att bli till det bättre i föreningen till nästta säsong.

Själv så tror jag att dom kommer att köra på med samma "det ordnar nog sig" nästa säsong också.

Det skall bli kul och se också om det blir någon förändring när det gäller sponsorskapen efter det att Berg har lämnat föreningen, eftersom vissa rykten viskar att det beror på Berg att vissa drar sig för att sponsra Brynäs.

Om vi inte tar oss över strecket så kanske det är bra för BIF att
spela i KS eftersom det kan ge lite stålar.

Läste att HV's 2:a tränare har fått sparken och våran bekante Stillman skall ta över som ass. Undrar om något mer lag hinner sparka någon och vem ligger då närmast till?


*väntar på alla idiotförklaringar utav mig* ;)

/Patrik
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Som vanligt*) instämmer jag i det mesta vad du skriver, jag vill lansera ytterligare två namn, som jag tycker platsar i styrelsen.

Jag vill ha tillbaka Lennart Hovelius i Brynäs ledning, vilka kontakter och vilken respekt. Dessutom tycker jag att Kent-Åke Eriksson bör tillförsäkras en plats, verkar vara utrustad med stort Brynäs-hjärta, verkar vara mycket insatt & kunnig!

Sportchef? Finns den att hitta i dom namn som figurerar oftast, Inge H, Willy L, "Virus" L eller Slettvoll?

*) När det gäller Nylander har jag defenitivt inte den mörka syn du har - han har överraskat väldigt positivt i mina ögon!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
observant: Ser man på, åter ett sakligt och nyanserat inlägg... Tyvärr så börjar dina inlägg att dra något av ett löjets skimmer inte bara över dig själv, utan även över denna sida.
Jag förstår att du inte orkar "dividera med stolpskottet". När de sakliga argumenten tar slut brukar även debattlusten göra detsamma. Då kan det vara skönt att gråta ut en smula hos Cusken och beklaga sig över "den hemske Huge som inte tycker samma sak som mig". Cusken och jag har olika uppfattning i en del saker, men vi delar nog också uppfattning i andra delar.
Vi respekterar iaf varandra och det är viktigt.
Du säger att det är "synd att vi håller på samma lag".
Oroa dig inte, du är nog ensam här på sidan om att hålla på Cobran eller Huggormen, eller vad nu ert Elitlag i Trollhättan heter.
Jag håller nämligen på Brynäs.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
lucky luke: Jag kände ett lätt illamående när jag såg Hennings "so what" apropå att allt går åt pipan. Hur länge hade Kurt Hellström blivit kvar som koncernchef i Ericsson om han hade kommenterat företagets taskiga bokslut med "so what"? Och då kränger Hellström bara telefoner medan Henning förvaltar ett av Sveriges största kulturarv. Välvilligt inställd som jag är hoppas jag att det bara är ett uttryck för bristande känsla för engelska språket alternativt ett slarvigt uttalande gjort i all hast. Är det signifikativt för hans engagemang för Brynäs måste ytterligare en plats ersättas vid årsmötet. So what!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
claesw: Min ålder? Varför undrar du??
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo:

Ser intressant ut. Men du glömde något: Vilka är dina förslag på nya ledamöter? Försök inte inbilla mig att du inte har några. En kombination av idésprutor, föreningskunniga hockeyhjältar och skickliga företagare är vad jag spontant kommer att tänka på. Och självklart en försiktig administratör som drar i handbromsen när optimisterna börjar löpa amok.

Hur kommer det att gå till vid årsmötet? I de föreningar jag har varit med i så är det snarare regel än undantag att valberedningen presenterar ett förslag vid årsmötet, som minuterna senare klubbas igenom. Ett förslag som förhoppningsvis är genomarbetat, men som inte många hunnit granska person för person eller som helhet.

Vet inte om det är möjligt eller realistiskt, men jag skulle vilja se en presentation av kandidaterna i god tid i förväg, där deras kunskaper, kontakter, meriter och övriga förtjänster beskrivs.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
westerlind:
Styrelsen består för närvarande formellt av åtta personer efter Bergs befordran till Klubbdirektör i september 2002. Den skall bestå av nio medlemmar.

Roland Henning
Håkan Westlund
Bosse Stenbäck
Stefan Hult
Ulf Tunong
Tom Widorsson
Pär Dahlström (anställd säljare i Brynäs IF och styrelsemedlem)
Lasse Johansson
Vakant (Bergs plats)

Säg så här:
Ny ordförande (Lagledare)
Ny ledamot (Ekonomi)
Ny ledamot (Marknad)
Ny ledamot (Organisation)
Ny ledamot (Storsponsor, Företagskontakter)
Ny ledamot (Storsponsor, Företagskontakter)
Roland Henning (kvar för kontinuitet, Organisation)
Bosse Stenbäck (kvar för kontinuitet, Lokal Marknad)
Lasse Johansson (rookie, Kommunikation)

Ny Sportchef (adjungerad)


Ett MÄSTARLAG med rätt människor i rätt roll, westerlind!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
westerlind: Bra sagt, jag håller med dig fullt ut.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
observant:

Ditt ständiga gnäll på Huge börjar bli lite tjatigt. Själv tycker jag det är intressantare att diskutera med de som har andra åsikter, eftersom man måste motivera och utveckla sina ståndpunkter.

Om alla bara jamsar med så blir det nog spännande debatter.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Bra cusken jag orkar inte dividera med stolpskottet längre hur man än skriver sina inlägg här så har han någon invändning han kan inte inse KALLA FAKTA han lever på 70 talet än det är ju bara fråga han vad han tycker om TRE LIIRES spel det tar lite tid för Hardy o komma igång säger han.ha ha ha Det säger väl allt om HOCKEYGURUN HUGE!!!!Jag orkar inte svara på dina frågor längre för jag läser dom inte hädanefter vem orkar det???Så slipper vi dividera med varann för vi har uppenbarligen inte samma åsikt om någonting det är faktiskt synd att vi håller på samma lag!!!!!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Jag håller med dig. Det är kanske en olycklig formulering, men "So what?" utstrålar inte precis en brinnande vilja att komma till rätta med problemen.

Huge: Som du säger så är det antagligen inte så lyckat att byta ut hela styrelsen: Om alla ska lära in styrelse- och föreningsarbetet från grunden, så behöver ledningen en lång startsträcka innan den kan börja arbeta effektivt. Nu har jag inte hittat någon info om styrelsens storlek eller sammansättning, men någon bör nog bli kvar som kan verksamheten: Vår vän Lyck och någon gammal ringräv kanske?

Det viktiga är att de nya blir i majoritet: Om bara en eller två nya väljs in så kan de bli överkörda och den gamla styrelsen kan tuffa på som tidigare i gamla hjulspår.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge:
"So what" är livsfarligt att säga...
Ett nyckelord som ger sken av att inte bry sig hur det går för Brynäs.
Varför bjuda på sånt?

Det finns kompetens, ja.
Men att kunna bedöma vad som är rätt kompetens förutsätter en plan vad som skall hända i föreningen i framtiden.

Skall Brynäs syssla med cirkus så är Widorssons kompetens rätt, skall Brynäs vinna SM-guld skall det nog vara så lite cirkus som möjligt...
Om Brynäs behöver cirkuskompetens i framtiden men inte har det behöver det rekryteras den kompetensen...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Hennings "So what" kan man tolka lite hur man vill. Är man negativ till ALLT i styrelse och organisation så kan man naturligtvis få det till att uttalaren inte tar jobbet på allvar.
Jag tar det för vad det i realiteten förmodligen är, dvs man har jobbat för föreningens bästa. Beslut tas om det ena och det andra, ibland blir det fel, ibland blir det rätt. Det är som med allt annat i livet...so what.
Nog tror jag att man är självkritisk i dessa tider av nagelfarning från supportrar och massmedia. Visst kommer det att ske förändringar både i styrelse och övrig organisation. Att byta ut ALLT mot nytt tror jag inte på. Trots allt finns det kompetens kvar som man skall ta tillvara. Att spola ut barnet med badvattnet brukar aldrig vara bra...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
lucky luke:
Dagens ledning har inte det förtroende som krävs för att bygga upp Brynäs igen. Va fan, det är ju dom som kört ner föreningen i skiten!
Det är just den oförmågan att förstå det som gör att de är olämpliga att sitta i ledningen för Brynäs.

Hennings uttalandens granskas naturligtvis med lupp med tanke på läget som råder och han får tänka till ett par gånger innan han formulerar sig...
"So what" ger en signal om att han inte tar jobbet på allvar, visst är det så...

Sedan är det så här:
Brynäs organisation har skurit ihop i brist på LEDARSKAP.
Många borde rannsaka sig själva. Det görs inte.
Det är så jävla mycket status att sitta i tex Brynäs styrelse.
Jag kräks över ledningens brist på självkritik.
Därför skall hela styrelsen och sportkommittén kollektivt ställa sina platser till förfogande för att en ny organisation skall kunna byggas på bästa sätt!
Ge valberedningen en chans!

BRYNÄSARE, förenen Eder!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Clarence:
Hur gammal är du??
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Hej nu är jag här igen.Du skriver så man inte fattar eller är det meningen kanske ??? Jag tror det är kört denna säsong men nästa säsong blir det SM-Guld
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken, Huge: Jag hoppas att ni förstod att jag skämtade när jag skrev att vi kan skylla allt på Esko, även om vi kan det till viss del.

Anledningen till att vi spelar riktigt dåligt just nu (såg inte matchen mot FBK där vi vad jag hört var bra) tror jag mycket beror på, som nämts tidigare här på GB:n, att spelarna är trötta. Ett lag orkar inte spela match efter match på 3 femmor med en fjärde som endast får spela när matchen redan är körd.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Håller med om din slutsats ang ny ledning, något annat är helt ohållbart!
Se här, läste Roland Henning i dagens Arbetarblad: "Styrelsen och organisationen i sin helhet jobbar för Brynäs bästa - tro inget annat. - "i sin helhet" tyder väl på att nå´nstans jobbas det inte rätt, och kom ihåg att ingen kedja blir starkare än den svagaste länken.
En annan mening fick mig att hoppa högt. "Sedan misslyckas man, so what?" - Hur mycket engagemang tyder "so what" på?

Har du tänkt på att "gojoh" och hans försvarande inägg ang ledn försvann samtidigt som berg blev ivägjagad - märkligt?
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Nej, det är väl riktigt. Det ska väl vara upp till andra att avgöra vem som har mer rätt (och där ligger väl jag på plus gentemot dig?).

Fast egentligen har ingen rätt. Eller fel. Det är tjusningen med diskussioner. Hur som helst kommer vi knappast mycket längre i vår diskussion om -varför- Brynäs ligger 11:a.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Touché.... :-)

Att INGEN bör använda uttrycket, när det gäller åsikter, får väl härmed anses vara bevisat........eller?
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge:
"Jag håller inte med och jag tycker att spelet efter tränarbytet och 12-13 omgångar framåt visar på att JAG har rätt. "

"Det lustiga(?) är att den som känner sig träffad, i detta läge ofta
viftar bort kritiken med svar som: "Visst har jag rätt" o dyl."

Dina egna ord.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Läs Hochens klarsynta inlägg, jag är tydligen inte ensam om mina åsikter i alla fall.

Intressant att du tog upp det där med att känna sig träffad.
Innebörden av uttrycket är väl att personen i fråga har en känsla av att den som framför kritiken, i grunden har rätt. (eller ngt ditåt)
Det lustiga(?) är att den som känner sig träffad, i detta läge ofta
viftar bort kritiken med svar som: "Visst har jag rätt" o dyl.
Med tanke på dina egna ord ("Visst har jag rätt") så undrar jag vem som EGENTLIGEN borde känna sig träffad.....

Du tycker att laget är mycket, mycket sämre än ett mittenlag och att vi håller riktigt låg klass i år. Jag håller inte med och jag tycker att spelet efter tränarbytet och 12-13 omgångar framåt visar på att JAG har rätt. Det finns kapacitet i laget, och anledningarna till att man inte alltid fått ut denna har jag redan redovisat ett otal gånger. Du säger att man inte skall skylla på Esko. Jag vill påstå att Esko är HUVUDORSAKEN till vårt nuvarande läge.
Förstår inte riktigt vad du menar med att man hittade ett visst grundspel efter hans tid. Att man hittade ett visst grundspel berodde väl på att GP gjorde en del ändringar, ngt som väl Esko
inte ville göra, inte ens när det började snackas om hans ev avgång. Att det skulle se sämre ut idag än då Esko ledde laget får stå för dig. Spelet efter tränarbytet vittnar väl knappast om detta.
De sista 10tal omgångarnas återgång till Eskotidens krampaktiga spel beror nog dels på att man blivit både mentalt och fysiskt slitna
av att ständigt spela måstematcher samt att nervositeten också börjar komma smygande en aning när man skall ta det avgörande klivet över strecket. Betänk också att övriga lag som är/var inblandade i streckstriden, skärper till sig och blir svårspelade. Det gäller ju lika mycket för dom som för oss.
Nää, med facit i hand så blev Eskos intåg en ödesdiger historia.
Jag skall villigt erkänna att jag ansåg att hans ideer inte borde ha varit så svåra att anamma, men gordo hade rätt.
Jag anser dock fortfarande att ideerna kunde ha burit frukt om man bara hade haft mer tid. Spelet de sista matcherna innan avgången tycker jag också visade att det fanns ett frö till denna frukt. Risken att halka ännu mer efter tog dock död på denna spirande planta och man gjorde helt rätt som agerade som man gjorde.
Detta innebär att Esko, de facto, till syvende och sist är roten till det onda (parat med alla långtidsskadorna)....
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: OPS, trampade jag hertigen på tårna nu? :-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Jag köper det. Modernisering, professionalisering och en ny marknads- och sponsorsstrategi är exakt de frågor jag drivit länge nu. Jag hade faktiskt också en drapa med i Arbetarbladet längs de linjerna. Glad vi är överens i varje fall på den punkten.:-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Hochen: Om jag ser några matcher? - Jag har säsongsbiljett och ser alla hemmamatcher och har gjort så de senaste säsongerna.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Jompe: Det här är väl nackdelen med det här forumet. Jag skrev ett inlägg härom dagen som också publicerades i Arbetarbladet med mina idéer och tankar. Se länktips. Det är väl annars svårt att hitta..

Det här var ett svar till Huge.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Ditt långa inlägg idag på eftermiddan är bra! Du uttrycker känslor och synpunkter jag också står för.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Javisst--ett skitlag. Sämre än ett skitlag. Och det har Du sagt hela tiden. Och guldet 99 var lyckosamt. Och Du hade gärna haft fel, men tyvärr fick Du rätt.

Jag skrev en längre drapa igår där jag höll med Wennman i allt väsentligt. Men sen går vi skilda vägar, Du och jag. Jag tycker att man är skyldig diskussionen att säga något om varför och varthän. Wennman gör ett bra jobb vad gäller förklaringen till Brynäs försvagning den senaste två säsongerna. Läser man honom rätt får man också en massa uppslag till vad man ska göra för att ta sig ur jämmerdalen.

Till syvende och sist blir detta en fråga om personlig läggning, Cusken. Jag skulle aldrig kunna vältra mig i misär över den gamla anrika föreningens kommande nedgång och fall utan att också bidra med något konstruktivt. Jag vill veta vad den samlade hockeyexpertisen tycker att vi--just det, VI--ska göra åt det här. Jag har tillsammans med några andra skribenter här skickat ett dokument med idéer till Brynäs styrelse med en massa idéer om vad man bör göra. Jag har inte givit upp försöken på att få till stånd en insamling, ett projekt som rullar på så sakteliga.

Vad vill Du göra, Cusken? Sitta på staketet och säga att allt går åt helvete eller vill Du chippa in några idéer, kanske skriva ner något, driva opinion, gå på årsmötet och framföra konstruktiva förslag, bli en del av lösningen?

Det är väl ändå bättre att tända ett ljus än att bara förbanna mörkret.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Cusken: Det var mycket skitsnack där, tycker jag. Har du sett laget spela? Uppenbart är att det finns mycket mer kapacitet i laget än vad tabellen visar, det handlar väldigt mycket om självförtroende. När vi låg sist eller åtminstone hade många poäng upp till kvalsträcket då släppte det och spelarna spelade ut, ett tag var de faktiskt riktigt bra. Men när det blev riktigt nära till att kunna gå upp på nionde platsen så låser sig spelet igen. De spelar bra men kan inte sätta dit pucken, de har inget självförtroende.

Sen kan man ju diskutera om sådana rutinerade spelare ska bete sig så.

Du skriver också att Larsson, Molin, Kyrö, Luovi och Djoos började tappa kapacitet redan förra säsongen. Larsson har varit riktigt dålig de senaste matcherna men under "esko-tiden" var faktiskt han och Sjödda (kanske Ram också), de enda som spelade som de skulle. Sen tycker jag att Kyrö, även om han kanske tappat lite kapacitet, oftast gör väldigt bra ifrån sig.

Så, eftersom att vi spelar dåligt pga dåligt självförtroende vilket i sin tur beror på tabelläget kan vi skylla allt på Esko ;-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Wennman har väl sammanfattat sin besvikelse över Brynäs i sin krönika. Min uppfattning är väl snarlik hans. Jag haussade inte det här laget innan säsongen men trodde på det som ett mittenlag. Det var fel. Brynäs årgång 2002/03 är mycket, mycket sämre än så.

Men samtidigt anser jag serien vara ganska jämn. Nog för att det är kapacitetsmässigt är klasskillnad mellan flera lag tog faktiskt Brynäs 4 av totalt 12 poäng mot Färjestad. Relativt jämna matcher var det dessutom. Från match till match behöver det inte skilja så mycket och vissa motståndare kan passa "bättre". Men det är ändå en j-a skillnad mellan just BIF och FBK. Ett slutspel skulle vittna om det senare (som vi "slipper" plågas igenom i år). Annat exempel är annars Frölunda. Brynäs var ju helt chanslöst i alla möten med Frölunda denna säsong (jorå, Brynäs kommer att torska sista mötet också).

Jag tycker att Brynäs håller en riktigt låg klass i år. Sämst någonsin kan jag inte uttala mig om - så gammal är jag inte - men detta kommer att bli andra gången Brynäs får kvala. Någonsin. Laget i år är MYCKET sämre än det med Dackell, Modin och grabbarna som kvalade då.

Men visst - PÅ FÖRHAND - på papperet ser det inte skrattretande ut. 2 bra nyförvärv i Anger och Miettinen. Laitinen helt ok. På papperet ser jag också att nyckelspelare som Larsson, Molin, Kyrö, Luovi och Djoos är med. Spelare som jag tycker redan säsongen innan börjat tappa i kapacitet. Men det är helt omöjligt att veta om de kan lyfta sig igen, därav mitt tips om en mittenplacering i höstas. Med facit i hand har alla varit fruktansvärda besvikelser. Molin är den enda som skulle tänkas bli bättre i framtiden - men jag är tveksam.

Sedan väljer man att värva Nylander och Karjalainen för att ersätta skadade spelare. Nylander? Sparkad spelare från Brynäs 1999 platsar tydligen igen (ok, med facit i hand - han har tillfört laget något). Karjalainen? Hade tänkt lägga av med elithockeyn. Platsar också.

På papperet idag, Huge, för att svara på din fråga. Nej, det imponerar inte. Ett par bra spelare. Många föredettingar! "Utfyllnadsspelarna" håller inte heller måttet. Sammanfattningsvis: Jag är tveksam att Brynäs håller elitserieklass. Kvalserien svarar på den frågan (jag säger: 50/50 för fortsatt spel för Brynäs).

Jag fortsätter att svara på Huges frågor. "Eskoäventyret" som du kallar det satte laget tidigt i underläge men jag ser inte Esko som den stora anledningen till (den fortsatta) kräftgången. Är det t.ex. Eskos fel att det ser ännu sämre ut idag än då han ledde laget? Jag menar, Brynäs hittade ju till ett visst grundspel efter hans tid och spelade dugligt ett tag. Nej, skyll inte på Esko.

Långtidsskador har påverkat laget, ja. Tveklöst. En ännu större anledning för Brynäs att värva bra spelare under säsongen.

Tro mig, känslan jag har haft under hela den här säsongen men även delar av den förra har tyvärr mynnat ut i en dyster verklighet. Brynäs är t.o.m. sämre idag än jag kunde föreställa mig på så kort tid (med tanke på det lyckosamma guldet 99). Visst har jag rätt och jag förstår att du, Huge, känner dig träffad som hela tiden försvarat laget (och märkligt nog fortsätter försvara laget. Mycket märkligt). Jag hade hellre haft fel. Tro mig...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
lucky luke: Tyvärr, lucky, är föreningen och dess valda organ i otakt.
Nuvarande ledning med litet förtroende från omvärlden skall nu sätta en "ny" organisation i sjön både ekonomiskt (marknad) och sportsligt...

Det skulle vara mycket bättre om en ny ledning med förtroende både från medlemmarna och omvärlden skulle få sätta tänderna i uppdraget att föra skutan på rätt kurs igen!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Lilljanne:
Lämpliga kandidater till styrelsen skall valberedningen ge förslag på inför årsmötet.
Kan tänka mig att de har mycket att göra i dagarna med alla engagerade Brynäsare som risar och rosar föreningen och dess styrelse m.m.
Normala årsmöten är valberedningens förslag förankrade hos majoriteten av deltagarna vid mötet.
Det blir lite annorlunda i år skulle jag tro.

I den nuvarande styrelsen skall alla, med ett eller två undantag, packa ihop!

Styrelsen borde inse att de kommer att försvinna och underlätta för valberedningen att bygga en ny styrelse genom att kollektivt ställa sina platser till förfogande...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Det är i alla fall inte klappat och klart vilka som sitter i styrelsen och därmed är inte heller den sportsliga ledningen klar. Vi får väl punktmarkera styrelsen och kolla vad som görs och inte görs, som jag skrev tidigare kan styrelsen kalla in adjungerade ledamöter dvs chans finns att få kompetent och kunnig expertis i framförallt sportsliga frågor och marknadsfrågor. Gör man inte det utan fortsätter dödgrävandet kan man ju inte vänta sig en plats på styrelsestolen under nästa säsong och nästa och ...! Det måste mao vara slut på att skaffa sig en vip-position i styrelsen som enda mål - MÅLET skall vara att styrelsemedlem skall medverka aktivt till att Brynäs återtar sin position som en av de ledande ishockeyföreningarna i Sverige. Vi har en bra bas att stå på, jag tänker bl a på Tomas Thelin & Tommy Jonsson - bygg vidare!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Stå på dig Huge!
Vem bryr sig om vad en proppmätt AB journalist skriver egentligen.
KS närmar sig och jag hoppas att GP har koll på vad som behövs för att samla poäng på borta fajterna. I Gavlerinken så kommer supportararna att heja fram laget till stordåd och visa alla att vi behövs i hockeyn´s finrum.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Vi träter om Janne. Så är det, så kommer det att förbli :-)

"Choppíng" har jag bara träffat vid sidan av planen när han kommit för att se matcher på Kastvallen. Han var lite före min tid.

Nä, nu har jag suttit framför denna skärm i 5 timmar så nu får det räcka.

Ha det gott alla Brynäsare! ( I dessa tider av kval :-) )
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Kahn: När det kommer till kritan så kanske man inte är så dj-la snabb i tanken ändå....
Isf borde väl JAG ha kommit på det där med husgud :-)
Ställer mig i skamvrån ett tag....

Min åsikt angående Janne Larsson är i alla fall att man gjorde helt rätt som gav honom nytt kontrakt i år. Hans fjolårsinsats tycker jag talar för detta.

På min tid spelade Bo "Chopping" Persson i Huge, även elitspelare i bandy (Broberg) samt sedermera elitdomare i fotboll (Allsvenskan). Förmodligen före din tid.....eller?
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Lilljanne: HB har tyvärr varit Brynäs ansikte utåt och gått utanför sina arbetsuppgifter. Nu är det tack och lov över.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Kahn: Det är väl det som skiljer en riktig brynäsare från en som tror han är brynäsare. Jag pröjsar när Brynäs kommer och frågar. Och det här tjatet om att allt är Bergs fel. Det är lika troligt som att det är Göran Perssons fel att jag har en idiot till lärare i plugget.

gord: Dom frågor du ställer om lämpliga kandidater till styrelsen mm hoppas jag att du och andra gävlebor kan ge mej svaren på. Vem ska väljas och vem kan packa ihop? Jag känner ungefär två brynäsare, varav en är 7 år och den andre har 40 mil t.o.r. till styrelsemötena.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge:
Säger som en känd scout:

Det går inte att lära en gråsten att simma...

Nylander.

Allsvensk skridskoåkning.
Div 1-mässig puckföring.
Passningar som kräver bollhåv att ta emot.

Hej och hå, och så funderar man varför Brynäs ligger elva i serien...
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Lilljanne: Man kan ju inte bara förvänta sig att presumtiva sponsorer skall hosta upp nödvändiga riksdaler för att det är Bif som kommer och frågar ( tyvärr).

Har man dessutom den attityden som det ryktas att HB hade, att det är "allt eller inget" som gäller, då kan jag förstå sponsorerna.

Problemet med Gävle kommun är att det inte spelar någon roll vilket parti man än skulle rösta på så skulle Bif inte få det bättre. Det ser lika illa ut från vänster till höger.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
gordo: Kloka ord men håll med om att din favoritgråsten
(Nylander) börjar visa tecken på en metamorfos som går mot, om inte diamant, så i alla fall en granitbumling.... ;-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Ulf Lindgren:
Varför så negativ Ulf?
Att 15 kontrakt går ut är något som ger en unik möjlighet att städa upp efter sarg ut-mupparna i Sportkommittén.

GENERATIONSVÄXLING, Ulf!

Man får verkligen hoppas att Bäckis & Co ÖDMJUKT lyssnar med stora ÖRAT i riktning I Hammarström och W Lindström för att värva TALANG till laget innan de tackar för sig efter den här säsongen!

Det är för jävligt att Brynäs årsmöte ligger i juni, då är det mesta redan klappat och klart inför 2003-2004!
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Huge: Jag ber dig återigen läsa mitt senaste inlägg om Janne. Där har du svaret.

Det andra var ingen s.k "straffspark" riktad till dig. Jag är Hugeit. Har spelat fotboll i den klubben. En klassisk klubb.

Med anledning av ett talesätt du skrev i ett av dina senare inlägg så skall du väl kalla dig husgud :-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Kahn: Se där! En brynäsare till som jag är överens med. Jag uppfattade ditt tidigare inlägg som ett direkt svar på min drapa om sponsorsstödet i Gävle. Men du, som kommuninvånare i en stad som gör helt fel prioriteringar så har väl ni brynäsare gjort era röster hörda, i val och i andra sammanhang. Ni låter väl inte era folkvalda komma undan med vad som helst? Symfoniorkester före Brynäs! Det är ju inte konstigt att hockeylaget har problem att hitta sponsorer. Och du, vore jag företagare och brynäsare och missnöjd med ödmjukheten hos föreningen skulle jag markera mitt missnöje på andra sätt än att skicka laget ner i allsvenskan. Då är man inte mycket till brynäsare.
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Kahn: Min åsikt, helt klart, och med motivering.
Undrade bara på vilken basis du tyckte att Janne inte var ES-mässig ifjol? Att han kanske inte motsvarat förväntningarna iår är ju helt klart....

Ang Melker så gissar jag att du försökte ge mig en straffspark, med tanke på hans moderförening.. ;-)

IK Huge, en av Brynäs plantskolor..
Nu har dessutom Gefle IF snott vår målvakt i fotboll :(

Huge, den av asagudarna som sprang snabbast av alla varelser.
Så snabbt att han t.o.m var snabbare än tanken.....

Ngn jämförelse med undertecknad överlåter jag åt andra att dra ;-)
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Ulf Lindgren: "Smart sportchef"
Kommentera

Sv: Wennman sågar!!
Lilljanne:
Tänker inte svara istället för Kahn, men visst är det enkelt...

Brynäs ledning lever i tron att Brynäs är kvar på den sk storhetstiden.
Brynäs "KRIGARKUNG" gick bort på 70-talet.
Ingen har klarat av att ersätta hans STORA Brynäs hjärta därefter.
Så enkelt är DET!
Vem kan återupprätta Brynäs ANSEENDE?
Vem blir Brynäs nya WICKBERG?

Förutsättningarna finns:
- Spetskompetens i världsklass (Inge, Willy)
- Potentiella ledare med KARISMA (Stig Salming, Virus Lindberg!)
- Potentiell tränare med KARISMA (Niklas Wikegård från Gävle!)
- Ett illa skött varumärke med stor potential!

Vem SAMLAR styrkorna?

Ja, inte är det dagens OKARISMATISKA ledning, det står då jävligt klart!
En Krigarkung, halva SM-guldet för en Krigarkung!
Kommentera

208797 · »