Brynäs IF

714045 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2085147

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Peja: Jag tittade lite snabbt igenom Brynäs värvningar från Allsvenskan senaste 5 åren. Det är verkligen häpnadsväckande hur dålig träffsäkerheten varit på värvningarna därifrån. Där tror jag att vi har en delförklaring varför Brynäs gått kräftgång senaste säsongerna. Vår senaste värvning från HA som varit bra var Pudas och han värvades för 5 år sedan. Sen dess har vi värvat ett par spelare därifrån varje säsong men ALLA har varit dunderfloppar. Hedberg ser ut att äntligen vara ett trendbrott, han ser klart lovande ut hittills. Ska tillägga att jag inte räknar med Ersson då han snarare är en egen produkt som var ute på vift en säsong innan han kom tillbaka.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Skrubben: Ja, kombinationen av dåliga allsvenska värvningar, överbetalda äldre spelare och en allt mindre producerande talangfabrik är inte särskilt bra. Supportrar fokuserar alltid jäkligt mycket på spetsen i laget, men faktum är att Brynäs har grymma offensiva spetsspelare som tillhör seriens absolut bästa.

Det blir spännande att se hur Sundlöv kommer att föryngra den här truppen. Man pratar ofta om att ha unga spelare i laget, men jag tycker det är en förenkling, det måste ju vara unga spelare som har stor uppsida och inte unga spelare med begränsad uppsida. Just nu har vi hygglig istid på Birgersson, Kvist och Solem. Ljungkrantz och Asklöf finns i truppen men spelar av olika anledningar inte så mycket. Det är alla kedjespelare under 23 år som är aktuella för A-lagsspel den här säsongem, såvida ingen i J20-laget exploderar. Så problemet handlar ju inte bara om en låg kvantitet av unga spelare utan också om bristande kvalitet bland de unga spelarna som finns på plats. Det känns som att åtminstone ett par av dessa unga forwards inte hör hemma i SHL. Det är en del av problemet i det här lagbygget, men det finns förstås fler problem också. Om man slår ihop det med överbetalda äldre utfyllnadsspelare blir det tunt bakom spetskillarna.
Låst ämne

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Skrubben: Ingman var en bra värvning tycker jag
Låst ämne