Brynäs IF

713260 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2085144

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Johannes Hedberg: Det finns mycket godis i allsvenskan, men man måste scout rätt. Brynäs borde självklart scanna av allsvenskan väldigt noggrannt - om det leder till att man bedömer att f.d Brynässpelare är idealiska värvningar därifrån så är det extra kul - men det viktigaste är att ta rätt spelare oavsett bakgrund.

Typ Lukas Zetterberg var en temposvag sniper som Brynäs plockade. De senaste åren har andra klubbar värvat betydligt mer mångsidiga och tempostarka målgörare från allsvenskan - tänker på Michael Lindqvist och Jesper Frödén.

Tror dock Sundlöv kommer göra det bättre än Dackell och BZ gjorde. Det är ju väldigt stor skillnad mellan t.ex Hedberg och Lindelöf. Att det finns kvalificerade AHL/NHL-lån i allsvenskan den här säsongen är bra därför att förhoppningsvis betyder det att skillnaden mellan HA och SHL är mindre den här säsongen. Det skulle kunna göra det lättare för allsvenska spelare att ta klivet till SHL nästa säsong.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Peja: Det blir oxå lättare att se vilka som klarar av att matcha dessa bättre spelare.
Menar, konkurensen blir ju hårdare på toppen. Både i egna laget och hos de andra. Vilka klarar av att matcha?
Där kan man ju få en del svar.
Låst ämne

Sv: Brynäs IF - Skellefteå AIK 2020-10-03
Peja: Jag tittade lite snabbt igenom Brynäs värvningar från Allsvenskan senaste 5 åren. Det är verkligen häpnadsväckande hur dålig träffsäkerheten varit på värvningarna därifrån. Där tror jag att vi har en delförklaring varför Brynäs gått kräftgång senaste säsongerna. Vår senaste värvning från HA som varit bra var Pudas och han värvades för 5 år sedan. Sen dess har vi värvat ett par spelare därifrån varje säsong men ALLA har varit dunderfloppar. Hedberg ser ut att äntligen vara ett trendbrott, han ser klart lovande ut hittills. Ska tillägga att jag inte räknar med Ersson då han snarare är en egen produkt som var ute på vift en säsong innan han kom tillbaka.
Låst ämne