Brynäs IF

705160 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2086405

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
Carlo: " man får inte glömma att vi mötte ett mycket bra Frölunda igår. Och de har redan nollat 3 lag denna säsong."

Vi mötte även ett bra motstånd i SAIK, som spelar ungefär likadant som Frölunda.
Jämfört med SAIK-matchen så var ju gårdagens insats ett klart steg framåt.
Aktivare press utan puck, även om det inte funkade hela matchen.
Vilket kanske är naturligt i en pågående process där vi försöker att sätta ett nytt spel.
Egentligen basic hockey know-how som alla borde fatta vid det här laget...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
Huge: skillnaden SAIK och Frölunda kändes som att Frölunda är tightare och deras kedjor är jämnare än SAIK. Om BIF hade satt en puck i första PP hade matchen nog blivit öppnare
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
Huge: Håller med till 100%.
Tycker att bortsett från de två första perioderna mot SAIK (där vi är helt utspelade) har visat att vi har mycket tydligare linjer i spelet.
Vet att jag fick många emot mig när jag sa samma sak efter Oskarshamnsmatchen, men jag står på mig återigen.
Tycker att vi presterar en betydligt bättre hockey nu än på väldigt länge. Sen lider vi ju givetvis av att vi som igår, inte gör mål.
Men det kan också ha att göra med att vi tex har haft spelare som Scott, Danielsson osv skadade. Tittar man på första matchen så var ju hela första kedjan borta. Det leder ju i sin tur till att vi har två kedjor som är rena fjärdekedjor.
Tittar man igår, hade tex Scott varit med igår, så leder det ju inte bara till att förstakedjan blir bättre, utan att även vår tredje och fjärdekedja blir bättre då spelare som Solem, Birgersson osv för att bara nämna två, inte är spelare som gör oss jättemycket bättre.
Så med fullt lag, och dessa tydliga linjer i spelet så är jag övertygad om att vi kommer börja plocka poäng. Vi har ett helt annan grundspel iår. Sen tror jag inte att det kommer räcka till en slutspelsplats (möjligtvis via play-in) men det kommer inte bli botten som en del verkar ha bestämt sig för redan.
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
Huge: Verkligen, det är onekligen underligt att spelarna inte riktigt greppat det än. Men som sagt, en pågående process...
Låst ämne