Brynäs IF

711073 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2086412

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
mattiask: ” Sen tror jag inte att det kommer räcka till en slutspelsplats (möjligtvis via play-in)
Tycker att vi presterar en betydligt bättre hockey nu än på väldigt länge.”

Så en 11:e eller 12:e plats är klart godkänt då? Samma som föregående säsonger. Betydligt bättre hockey behöver inte innebära fler inspelade poäng då med andra ord. Sen kan jag inte riktigt förstå hur du kan få detta slafs till ”betydligt bättre hockey”. Vi har ju noll idéer när det kommer till anfallsspel. Vi förlitar oss återigen till 110% procent på att Rödin ska göra det där lilla extra och att Ersson ska stå på huvudet i målet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
munkas: Hade väl iofs inte räknat med något positivt svar från din sida.
Men för att snabbt ge dig varför JAG inte tror på en topp-sex placering så handlar det i grund och botten i att de spelare som vi har i tex tredjekedjan men framförallt i fjärdekedjan - de har inte tillräckligt hög individuell skicklighet för att vi ska ta en topp-sex placering. Utan att kolla laguppställningen, så räcker det att jämföra med tex Frölunda igår.. Lasu och MRO tex spelar väl i 90% av fallen i Frölundas fjärdekedja. De har en förmåga att i väldigt många byten skapa chanser och till slut trillar även poängen in.
Det gör inte vår fjärdekedja.. och detta tror jag över en hel säsong kommer att lysa igenom.
Och nej, en 11e eller 12e placering ser jag inte som klart godkänt, men man måste våga ge detta tid nu. Jag tycker defintivt att PA redan satt ett klart bättre grundspel, som jag tror kommer ge oss mycket gott framåt i tiden. Men jag likt många andra måste inse att detta får ta lite tid.
Låst ämne

Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
munkas: Tycker du har rätt till viss del igen.

Ambitionen måste vara topp 6 med den här budgeten, jag förstår inte hur man kan vara nöjd som det ser ut nu eller med en bottenplacering.

Men jag har respekt för att det tar tid, så jag tänker ha lite mer tålamod. Däremot blir jag orolig när det ser så pass spelmässigt "bristfälligt" ut.

Min soff-coach analys:
Passningsspelet från egen zon och framåt är bland ligans sämre (just nu), därför får Brynäs problem att ta tag i matcherna och föra spelet. Missade uppspel för ofta leder till alltför många turnovers.
Låst ämne