Brynäs IF

710960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2089786

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
I besvikelsen vill många också få det till att vi blev utspelade även i den här matchen. Och framförallt i tredje perioden. Fakta är att i tredje perioden så gjorde Växjö mål på sitt tredje, sjunde, åttonde och nionde skott på mål. Det första var typ en rensning, där vår back gjorde en missbedömning, det andra skulle inte ha blivit godkänt, det tredje var också ett misstag från en av våra backar och det fjärde gjordes när de fick spela 6 mot 4. Jag vet inte om man kan säga att Växjö skapade så otroligt mycket heller i den perioden "av egen kraft".

Sen när man såg deras första mål igen i Sportnytt. Ja det var väl inget mål som en målvakt är chanslös på, om man säger så. Lite ovanligt att försöka rädda långskott med plocken ovanför eget huvud.

I första perioden gjorde dock Andrén en riktigt bra dubbel-/trippelräddning.
Men annars kan jag inte hålla med om att målvakten behövde rädda oss kvar i matchens två första perioder.
Det var långt ifrån samma press mot oss som mot t.ex. Skellefteå och Rögle, fastän vi fick 38 skott mot de egna målet. Merparten av de skotten var ju såna en målvakt bör ta, om matcher ska vinnas.
Låst ämne

Enaranger: Du är verkligen expert på skjuta från höften med dina analyser. Skott från skottsektorn: 21-15 till Växjö. Dvs. dom farliga målchanserna vann Växjö. Corsi: 58-42 till Växjö.

Min slutsats efter att ha sett matchen och statistiken från igår: Växjö det lag som förde matchen och att dom vann var inte direkt oförtjänt. Vi blev långt ifrån lika utspelade som mot Skellefteå och Rögle, men dom matcherna var riktiga bottennapp. Brynäs följer mönstret att återigen vara det lag som mestadels håller till i egen zon och försvarar. Vi går längs en farlig väg om det mönstret inte får en förändring snart.