Brynäs IF

586183 inlägg · 7816 ämnen

Inlägg #2091468

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
KalleTeodor: Är det inte konstigt att Rödin och Scott tillhörde corsi-toppen i hela SHL 19/20 om Brynäs spelade på ett sätt som sänkte corsi vid tidpunkten?

19/20 kom Brynäs 12:a i tabellen och 11:a i corsi-statistiken
18/19 kom Brynäs 11a:a i tabellen och 12:a i corsi-statistiken.
Så var ligger logiken i att Brynäs spel inte reflekterades i corsi de säsongerna? Placeringarna vad gäller corsi och tabellplacering är ju nästan identisk. Om spelet är bättre än vad corsi föreslår borde ju tabellplaceringen vara betydligt högre än corsi-placeringen, eller hur?
+2
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Nej det är inte konstigt tycker jag. De spelade ju konsekvent i anfallszon och var SHLs kanske bästa kedja. Men hur såg det ut för resten av laget då?.
Det jag finner roande är att vi nog båda önskar att jag har rätt dvs att Alcen gör en riktigt bra säsong eller vill du hellre ha rätt?
Nu ska jag kolla på Liverpool. God natt Peja och tack för diskussionen.
Låst ämne

Sv: Växjö - Brynäs IF 17-10-2020
Peja: Egentligen är det ganska enkelt, bra kedjor har bra corsisiffror och dåliga har dålig Corsi, detsamma gäller lag. Enskilda spelare påverkas till väldigt stor del av sina kedjekamrater och därför kan det bli mer felvisande med individuell Corsi.
Alla lag vill dominera spelet oavsett vad tränarna säger, lag som medvetet backar gör det för att de insett att de är för dåliga för att dominera spelet och försöker minimera riskerna genom att täppa till.
Låst ämne